Hlavní obsah

Jsem rád, že jsme zápas o vše zvládli, říká po utkání s Liverpoolem gólman Čech

Nabitou sérii okolo vánočních svátků fotbalisté Chelsea zvládli na jedničku. Cennou remízou na hřišti vedoucího Arsenalu a domácími výhrami nad Swansea a Liverpoolem udrželi Blues bezprostřední kontakt s týmy bojujícími o titul. Duely si pochvaloval i gólman Chelsea Petr Čech.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Gólman Petr Čech sleduje balón, který po střele Liverpoolu skončil na břevně.

Článek

"Byl to souboj tváří v tvář o to, kdo se udrží skupiny na titul. Je to strašně důležitá výhra. Jsem rád, že jsme tenhle zápas o všechno zvládli," uvedl po utkání s Liverpoolem Čech na svých internetových stránkách.

Chelsea dokázala zvítězit, i když už po třech minutách prohrávala. "Nezačali jsme nejlíp, ale dostali jsme Liverpool pod tlak. Vytvořili jsme si šance, dali jsme dva góly a naše poločasové vedení bylo zasloužené," mínil Čech.

"Druhá půle už byla více vyrovnaná, ale vytvořili jsme si dvě veliké šance, které chytil gólman. Oni zase trefili břevno, měli dvě nebezpečné střely, ale celkově jsme to odehráli v pohodě," doplnil Čech.

Na Arsenal už ztrácejí jen dva body

Chelsea po výhře nad Liverpoolem ztrácí ze třetího místa tabulky na vedoucí Arsenal dva body a na druhý Manchester City bod. Před čtvrtým Evertonem má náskok tří a před pátým Liverpoolem čtyř bodů. "Liverpool se nám podařilo trochu odstřihnout, ale pořád je to vpředu hodně našlapané. Myslím, že se o titul bude bojovat do posledních kol a nový rok slibuje zajímavou podívanou," řekl Čech.

Těší ho, že Chelsea zvládla sérii zápasů kolem Vánoc bez porážky. "Uhráli jsme bod na Arsenalu, porazili jsme Liverpool i Swansea. Teď to chce zvládnout i utkání v Southamptonu na Nový rok," přál si. "Zápasy jsou strašně našlapané, člověk je trochu unavenější, ale jsme na tohle tempo zvyklí. Jde o to najít si čas na regeneraci," dodal jednatřicetiletý gólman.

Reklama

Související témata: