Hlavní obsah

Čech dělá pro Chelsea zázraky. Jsem rád, že právě on překoná můj rekord, říká legenda klubu Bonetti

Legendární brankář fotbalistů Chelsea z 60. a 70. let Peter Bonetti je potěšen, že Petr Čech vyrovnal jeho rekord v počtu vychytaných nul. Gólman české reprezentace jich má po výhře 3:0 v Southamptonu na kontě v dresu Chelsea 208 ve všech soutěžích.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Brankář Petr Čech vyráží míč před dotírajícím Mesutem Özilem z Arsenalu.

Článek

„Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly. Frank Lampard v minulé sezóně zlomil letitý rekord Bobbyho Tamblinga v počtu gólů, teď Petr překonává ten můj. A já jsem strašně rád, že je to právě on," řekl dvaasedmdesátiletý Bonetti, který v Chelsea chytal dvacet let.

„Petr je fantastický. Řadu let patří mezi gólmany s nejvyrovnanější výkonností a je to skvělý profesionál. Kdykoliv se potkáme, rád s ním mluvím, protože on pro klub dělá doslova zázraky," nechal se slyšet Bonetti.

Zatímco on potřeboval na 208 nul 729 zápasů, Čech to zvládl ve 457 utkáních. „Je to veliká pocta, velké číslo. Bonetti patří k největším legendám v historii klubu a vyrovnat ho, toho si opravdu vážím. On pro klub dodnes pracuje jako ambasador a na stadiónu se spolu dost často potkáváme. Viděl jsem na Chelsea TV pár jeho zápasů, a i když byl fotbal v té době trochu jiný, on byl obrovskou osobností týmu. A legendou je dodnes," řekl Čech.

Reklama

Související témata: