Hlavní obsah

I protřelí kriminálníci by mohli k trenérovi Newcastlu do učení. Pellegrinimu nadával jako dlaždič a ještě zapíral

Londýn/Praha

Zapíral, jako malý kluk. Tvrdil, že šlo jen o škádlení, jež je mezi trenéry běžné. Televizní záznam však usvědčil kouče Newcastlu Alana Pardewa ze lži. Nejenže v nedělním duelu 21. kola Premier League s Manchesterem City řádil při každém verdiktu sudího jako pominutý, ale svého kolegu na lavičce hostů Manuela Pellegriniho častoval výrazy, za něž by se nemuseli stydět ani protřelí kriminálníci. „Byl jsem frustrovaný z nespravedlnosti, kterou jsem cítil,“ připustil ex post Pardew. „Za svá slova jsem se omluvil a jsem rád, že Pellegrini omluvu přijal.“

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Trenér Newcastlu United Alan Pardew.

Článek
Fotogalerie

Vášně plály celý zápas, nejvypjatější chvíle však v St. James' Parku přišla v momentě, kdy domácí Tioté odpověděl na vedoucí gól Džeka vyrovnávací brankou, kterou ovšem sudí Jones neuznal. V ofsajdovém postavení se totiž ocitla hned trojice domácích hráčů.

„Nechápu, co ho k tomu vedlo. V ofsajdu sice moji hráči byli, ale ani jeden z nich se nesnažil do hry zasáhnout. Natož aby Gouffran bránil při střele hostujícímu gólmanovi ve výhledu. Nemluvě o tom, že rána zpoza šestnáctky šla navíc do horního rohu brány," běsnil trenér Newcastlu.

Chilský kouč ve službách Citizens Pellegrini měl k jeho bouřlivým reakcím u postranní čáry připomínky a hned to schytal. „Drž hubu, ty zasr... stará p..." obořil se na něho o osm let mladší Pardew jako dlaždič.

Nejprve se pokoušel zapírat a tvrdil, že šlo jen o škádlení běžné mezi manažery. Měl ale smůlu, neboť jeho drsná slova zachytily televizní kamery a všechny ostrovní deníky i servery je pochopitelně s gustem citovaly.

„Vypustil jsem je a omlouvám se za ně," přiznal Pardew posléze. „Není důležité, jaké jsem měl pocity, když jsem ta slova slyšel," zůstal nad věcí chilský kouč Manchesteru City Manuel Pellegrini. „Někteří manažeři si prostě myslí, že jim poplynou výhody, když budou každý verdikt sudího hodnotit a stěžovat si na něj. Právě to byl důvod mého problému s Alanem."

Reklama

Související témata: