Hlavní obsah

Rosický vykoupil návrat do čela krví. Tomášův nos vypadá zle, láteřil Wenger

Birmingham

Nejen tři body potřebné k návratu do čela tabulky Premier League, ale také zraněné sčítali fotbalisté Arsenalu po výhře 2:1 na hřišti Aston Villy. Kvůli kotníku musel odstoupit obránce Monreal a kvůli krvavému nosu rovněž záložník Tomáš Rosický. Kapitán české reprezentace dostal od Agbonlahora loktem do obličeje a také musel předčasně ze hřiště.

Foto: Darren Staples, Reuters

Otřesený záložník Arsenalu Tomáš Rosický po zásahu Gabriela Agbonlahora z Aston Villy.

Článek
Fotogalerie

Těší se na prodloužení smlouvy s Kanonýry, ale zranění přitahuje jako magnet dál. Tomáš Rosický nastoupil v 69. minutě, o deset minut později dostal od Agbonlahora tvrdý úder loktem do nosu. Svítivě žlutý dres zbarvila rudá krev, následovalo ošetření, ale český záložník stejně musel v 86. minutě ze hřiště, protože nebyl schopen utkání dohrát.

„Rosický má špatný nos. Nevím, jak moc je rozbitý, ale vypadá zle," rozčiloval se kouč Arsène Wenger nad dalším zraněním.

Agbonlahora z úmyslu hned po zápase neobvinil. „Nevím. Upřímně jsem loket neviděl, musím se podívat na video. Tomáš mi potvrdil, že loktem dostal, ale ani on sám neví, jestli to soupeř udělal schválně. A ráno musíme zkontrolovat také Monreala," dělá Wengerovi vrásky.

Byli pod tlakem, ale výhru vybojovali

Jinak si ale francouzský kouč pochopitelně pochvaloval cenné a vydřené body. „Pro nás velká výhra, kterou jsme vybojovali po dvou odlišných poločasech. Po prvním jsme vedli o dva góly, ale ve druhém jsem cítil, že jsme až příliš opatrní. Domácí bojovali až do konce a drželi nás v napětí," oddechl si Wenger.

Kanonýři potřebovali zareagovat na výsledky konkurentů. Chelsea, Manchester City i Liverpool venku také vyhrály a Arsenal program 21. kola uzavíral.

„Konkurenti o víkendu bodovali, takže jsme museli vyhrát i my. Byli jsme trochu pod tlakem. Hráli jsme jako poslední a věděli, že musíme dát jedinou odpověď. Vítězství."

A to bylo vykoupeno i Rosického krví...

Reklama