Hlavní obsah

Rosický má zlomený nos, zranění by však nemělo být vážné

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický si z pondělního utkání anglické ligy mezi Arsenalem a Aston Villou odnesl zlomeninu nosu. Kvůli ráně loktem do obličeje od Gabriela Agbonlahora musel předčasně střídat. Podle informací manažera reprezentace a technického ředitele FAČR Dušana Fitzela není zranění tak vážné, jak se původně zdálo.

Foto: Darren Staples, Reuters

Záložník Arsenalu Londýn Tomáš Rosický má zlomený nos.

Článek

"S Tomášem jsme si krátce telefonovali a říkal, že se v rámci možností cítí dobře. Jeho stav je možná o něco lepší, než se původně zdálo. Více se dozvíme v pátek při naší schůzce v tréninkovém centru Arsenalu," řekl v tiskovém prohlášení Fitzel, který se do Londýna chystá společně s trenérem Pavlem Vrbou.

Zlomeninu nosu potvrdilo úterní vyšetření. Trenér Arsenalu Arséne Wenger tušil, že půjde o zlomeninu. Obával se však, aby nebyla vážnějšího charakteru. "Nevím, jestli je to zlomené, ale vypadá to špatně," řekl Wenger na pozápasové tiskové konferenci.

Využije ochrannou masku?

Léčba zlomeniny nosu si většinou vyžádá tři až čtyři týdny. Rosický by se však mohl vrátit do hry dříve, pokud využije ochranou masku.

Třiatřicetiletý záložník Arsenalu se zranil v duelu s Aston Villou. Do hry naskočil v 69. minutě, ale už po deseti minutách dostal při vzdušném souboji do hlavy loktem od útočníka soupeře Agbonlahora. Po ošetření se sice vrátil do hry, ale krvácení se nepovedlo zastavit a musel vystřídat.

"Upřímně musím říct, že jsem neviděl, zda tam byl loket, ale Tomáš říkal, že dostal loktem. Ale sám neví, zda to bylo úmyslné," dodal Wenger.

Reklama

Související témata: