Hlavní obsah

Arsenal - Fulham 2:0Arsenal porazil Fulham a zůstává v čele, Rosický zůstal s maskou na lavičce

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu zdolali v anglické lize Fulham 2:0 a dál vedou tabulku o bod před Manchesterem City. Tomáš Rosický, který se v týdnu podrobil operaci zlomeného nosu, byl již připraven mezi náhradníky Arsenalu, do utkání však nezasáhl. Manchester City i díky 900. gólu v Premier League porazil na domácí půdě nováčka z Cardiffu 4:2 a zaznamenal již sedmou výhru v řadě. Překvapivě ztratil Liverpool, který doma sice vymazal dvoubrankový náskok Aston Villy a srovnal na 2:2, třetího gólu už se ale nedočkal.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Fotbalisté Arsenalu se radují z jedné z branek Santiho Cazorly proti Fulhamu.

Článek

Rosický, jenž byl připraven nastoupit se speciální ochrannou maskou, do utkání nezasáhl a jen z lavičky přihlížel dvěma gólům záložníka Santiho Cazorly, které rozhodly o výsledku. Devětadvacetiletý španělský reprezentant, jenž naposledy v lize skóroval na počátku listopadu, se trefil v rozmezí pěti minut druhého poločasu a připsal si tak třetí a čtvrtou branku v ročníku.

Vedoucí Arsenal počtvrté v řadě vyhrál. Fulham je po prohře sedmnáctý, bod od sestupových příček.

Druhý Manchester City si poradil v domácím prostředí s Cardiffem. Na trefu Edina Džeka ze 14. minuty o čtvrt hodiny později odpověděl hostující Craig Noone, do přestávky ale vrátil domácím vedení čtvrtou trefou sezony Jesus Navas. Po změně stran zvýšil na 3:1 navrátilec Yaya Touré, který kvůli problémům se zády vynechal pohárové utkání s Blackburnem. Reprezentant Pobřeží slonoviny dal 11. gól v sezoně, celkově pak padesátý.

Jedenáct minut před koncem přidal čtvrtý gól domácích Sergio Agüero, jehož branka byla 900. zásahem "Citizens" v Premier League. Za hosty v nastaveném čase už dokázal pouze zkorigovat Frazer Campbell.

Liverpool zaváhal s Aston Villou

Jedenáct minut před koncem přidal čtvrtý gól domácích Sergio Agüero, jehož branka byla 900. zásahem "Citizens" v Premier League. Za hosty v nastaveném čase už dokázal pouze zkorigovat Frazer Campbell.

Liverpool musel v utkání s Aston Villou dotahovat dvougólový náskok soupeře, který hostům během úvodních 37 minut zařídily trefy Andrease Weimanna a Christiana Bentekeho. Ještě do přestávky stáhl náskok týmu z Birminghamu Daniel Sturridge, jenž se tak gólově prosadil i v druhém zápase od návratu po zranění.

"Reds" dokázali krátce po přestávce vyrovnat, když kapitán Steven Gerrard proměnil pokutový kop a proti Aston Ville se z penalty trefil již popáté v kariéře. Otočit stav se ale již svěřencům trenéra Brendana Rodgerse nepodařilo. Liverpool ztrácí na třetí Chelsea tři body. "Blues" mají navíc nedělní zápas s Manchesterem United k dobru, ten můžete od 17 hodin sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:
Sunderland - Southampton 2:2 (32. Borini, 71. Johnson - 4. Rodriguez, 31. Lovren)
Arsenal - Fulham 2:0 (57. a 62. Cazorla)
Crystal Palace - Stoke 1:0 (51. Puncheon)
Manchester City - Cardiff 4:2 (14. Džeko, 33. Navas, 76. Touré, 79. Agüero - 29. Noone, 90.+3 Campbell)
Norwich - Hull 1:0 (87. Bennett)
West Ham United - Newcastle 1:3 (45.+2 vlastní Williamson - 16. a 90.+5 Cabaye, 33. Rémy)
Liverpool - Aston Villa 2:2 (45.+2 Sturridge, 52. Gerrard z pen. - 25. Weimann, 37. Benteke)

Reklama

Související témata: