Hlavní obsah

Mourinhovi se nelíbila Čechova klička půl metru před bránou. Vyřešil jsem to dobře, říká gólman

Londýn

Mohla to být jediná kaňka na pohodlném vítězství Chelsea nad Manchesterem United 3:1. Českému brankáři Petru Čechovi poslal jeden ze zadáků Blues malou domů, ale než si Big Pete stačil míč zpracovat, byl u něj mrštný útočník Rudých ďáblů Javier Hernández. Gólman se tak rozhodl k velmi riskantní kličce, která se nelíbila trenérovi Blues Josému Mourinhovi. Vše naštěstí pro Chelsea dopadlo dobře a Čech neinkasoval.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Spokojený brankář Chelsea Petr Čech.

Článek

Situace se odehrála v 70. minutě, v níž domácí tým ze Stamford Bridge vedl již 3:0. Krátce po Čechově zasekávačce trenér Mourinho sklonil hlavu do dlaní a nervózně se postavil. A to právě Mourinho v minulém týdnu prohlásil, že Čech je nedoceněnou legendou Chelsea. „Zvládl to, ale neměl jsem daleko k infarktu," prohlásil po zápase Portugalec, který v neděli vybojoval stou ligovou výhru.

„Dostal jsem malou domů a chtěl si míč posunout doleva a rozehrát ho. Jenže Chicharito (přezdívka Hernándeze - pozn. red.) tam byl hrozně rychle a nezbylo mi, než balón zaseknout. Jinak hrozilo, že bych ho trefil a míč by se odrazil do brány. Varianta se zasekávačkou mi přišla nejschůdnější, i když to bylo půl metru od čáry. Nakonec jsem to vyřešil dobře," řekl na svém oficiálním webu Čech.

Eto'o je rád, že je zpátky ve velkoklubu

Hrdinou zápasu byl kamerunský útočník Samuel Eto'o, který se postaral o všechny tři góly domácích. „Byl to asi jeho nejlepší zápas za Chelsea. Po dvou letech v Rusku, kde se hraje úplně jiný fotbal, potřeboval nějaký čas, aby si zvykl na anglickou Premier League," připomněl Čech Eto'ovo působení v Machačkale. „Ale díky svému talentu, píli a zkušenostem to zvládl. Je vidět, že je pořád obrovským přínosem. Poslední dobou to potvrzuje a jsem rád, že mu to takhle vyšlo. Je to pohodový kluk, který toho v kariéře už hodně dokázal. Má radost, že je zpátky, že může hrát za velký klub."

Ačkoliv Rudí ďáblové se po odchodu trenéra Alexe Fergusona trápí a v boji o titul pravděpodobně figurovat nebudou, přesto šlo o velmi důležitý duel. „Byl to zápas o šest bodů. Soupeř potřeboval vyhrát, aby se trochu přiblížil ke špičce, my jsme chtěli tři body, abychom zůstali v kontaktu s Arsenalem a Manchesterem City. Bylo vidět, jak moc tohle utkání pro oba týmy znamená," věděl Čech.

V bitvě o titul se rýsují tři hlavní kandidáti. Anglickou nejvyšší soutěž vede Arsenal, o bod zpět je Manchester City a s dvoubodovou ztrátou na lídra je Chelsea. „Je to docela zajímavé a hrozně vyrovnané. Rozhodnou naše vzájemné zápasy a taky jde o to, nepoztrácet body s těmi slabšími soupeři. Každý zápas je prakticky o všechno," dodal reprezentační brankář.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články