Hlavní obsah

Anelka klubu zavařil. West Bromwich přijde kvůli jeho gestu o milióny!

Fotbalisté West Bromwiche přijdou kvůli údajnému antisemitskému gestu útočníka Nicolase Anelky o sponzora. Společnost Zoopla se rozhodla neprodloužit s anglickým klubem po sezóně končící smlouvu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Nicolas Anelka v dresu WBA v utkání proti Evertonu.

Článek

"V posledních týdnech jsme kvůli gestu Nicolase Anelky zvažovali náš vztah ke klubu a rozhodli jsme se po sezóně zaměřit naše marketingové aktivity jinam," citovala agentura Reuters prohlášení firmy, od které Albion dostává tři milióny liber (asi 100 miliónů korun).

Společnosti, jejímž spolumajitelem je židovský obchodník Alex Chesterman, se prý dotklo, že Anelka za West Bromwich nastupuje i tři týdny poté, co oslavil gól údajným antisemitským gestem zvaným "quenelle". Klubu proto podle médií pohrozilo, že pokud čtyřiatřicetiletý útočník nastoupí k dnešnímu utkání s Evertonem, přestane Albion podporovat. O ukončení spolupráce však Zoopla nakonec informovala ještě před zápasem.

Gesto "quenelle", které může být vnímáno jako obrácený nacistický pozdrav, vymyslel kontroverzní francouzský komik Dieudonné, jehož představení Le Mur (Zeď) francouzské úřady kvůli rasistickému a antisemitskému zabarvení začátkem roku zakázaly.

Čtyřiatřicetiletý Anelka po zápase s West Hamem uvedl, že už tímto pozdravem slavit nebude. Kvůli gestu ho však vyšetřuje Fotbalová asociace.

Reklama