Hlavní obsah

Bayern, teď Monako. Zájemců o Rosického přibývá, kapitán však nemá k odchodu z Arsenalu důvod

Londýn/Praha

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický je v Arsenalu nadmíru spokojený, Gunners jsou navýsost spokojeni s ním. Už mu dokonce nabídli prodloužení smlouvy, což potvrdil i hráčův manažer Pavel Paska. Jako bohapusté spekulace se proto jeví informace objevující se v těchto dnech na zahraničních portálech o zájemcích o Rosického služby. Koncem týdne přišel totiž server sportsdirectnews.com s tím, že českého legionáře by chtěl Bayern Mnichov, nyní pro změnu tvrdí, že se o něho zajímá druhý tým francouzské ligy AS Monako.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický nemá k balení kufrů a odchodu z Londýna sebemenší důvod

Článek

Rosický přitom nemá sebemenší důvod myslet na odchod z Londýna. Zvláště, když v letošní sezóně se mu mimořádně daří a trenér Arséne Wenger je s ním nadmíru spokojen.

„Sám pan Wenger říkal, že Tomáš má jednu z nejlepších fazón během působení v Arsenalu," potvrzoval ostatně i nový kouč české fotbalové reprezentace Pavel Vrba po návratu z inspekční cesty do Anglie, co od kouče lídra Premier League na adresu kapitána Rosického slyšel.

Jednání s Arsenalem do finále

Novou smlouvu s Arsenalem sice Rosický ještě nepodepsal, ale jeho manažer Pavel Paska potvrdil, že se do Londýna chystá a o prodloužení působení svého hráče na Emirates Stadium bude jednat.

„Naše rokování je ve finální fázi," přiznal, že jde o záležitost následujících týdnů. Spekulace o případných zájemcích o Rosického služby však nemínil vůbec komentovat.

Vrba: Může hrát do osmatřiceti

Proč také, když se trenér Wenger nechal už začátkem roku slyšet, že s českým legionářem dál počítá a kouč národního týmu Pavel Vrba po návratu z ostrovní mise prohlásil, že nevidí důvod, proč by Rosický nemohl hrát klidně do osmatřiceti.

„Pavel Horváth má také nějaký věk a pořád v Plzni patří ke klíčovým hráčům, lidi ho milují. Nevidím důvod, aby třeba Tomáš nehrál také třeba do osmatřiceti let. Jde hlavně o zdraví. Když Tomášovi vydrží, nevidím důvod, aby to nezvládl," prohlásil Vrba.

I Cazorla se s chválou přidal

Rosického fazónu si pochvaluje nejen trenér Gunners Wenger, ale i jeho spoluhráči. Nedávno Özil, teď čerstvě třeba Santiago Cazorla, který dvěma góly rozhodl o poslední ligové výhře Arsenalu nad Fulhamem.

„Je snadné hrát ve středové řadě s takovými fotbalisty, jako jsou Wilshere, Rosický, Özil. Každý jsme jiný, ale vzájemně se doplňujeme, takže se nám společně hraje moc dobře. My dva jsme si Mesutem podobní, protože milujeme na hřišti svobodu, Jack je na svůj věk velice silný, Rosický je zase hráčem, jenž dovede měnit rychlost hry, je přímý v tahu na bránu a dělá problémy každé soupeřově obraně," uvedl španělský legionář ve službách Arsenalu další argument, proč o Rosického transferu vůbec nepřemýšlet.

Reklama

Související témata: