Hlavní obsah

Hokejový trenér Krueger bude působit u fotbalistů Southamptonu

Southampton

Bývalý hokejista a dlouholetý trenér švýcarské hokejové reprezentace Ralph Krueger "přestoupil" k fotbalu. Kanadský rodák s německým pasem se stal motivačním koučem v prvoligovém anglickém Southamptonu.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Dejan Lovren (uprostřed) a Luke Shaw ze Southamptonu se radují společně s trenérem Mauriciem Pochettinem z gólu. Spolupracovat s nimi bude i hokejový trenér Ralph Krueger.

Článek

Čtyřiapadesátiletého Kruegera přivedla do týmu švýcarská majitelka Katharina Liebherrová, jež nedávno měnila vedení klubu. Součástí změn je i příchod Kruegera, jenž si ve Švýcarsku udělal jméno během dvanáctiletého působení na lavičce národního týmu.

Po odchodu ze Švýcarska v roce 2010 se Krueger vrátil do Kanady, dva roky působil jako asistent v Edmontonu a předloni převzal Oilers jako hlavní kouč. Po zkrácené sezoně NHL byl však propuštěn.

Své práce v Southamptonu, jemuž patří v tabulce Premier League deváté místo, se ujme po olympijských hrách v Soči. Tam bude díky svým znalostem hry na širším evropském kluzišti konzultantem trenéra kanadské reprezentace Mikea Babcocka.

Reklama

Související témata: