Hlavní obsah

Nezasloužili jsme si postup, penalty byly příšerné, říká kouč Manchesteru United Moyes

Trenér Manchesteru United David Moyes po středečním prohraném semifinále anglického Ligového poháru se Sunderlandem uznal, že jeho svěřenci si nezasloužili postoupit. Penaltový rozstřel, ve kterém fotbalisté "Rudých ďáblů" proměnili jen jeden z pěti pokusů, byl podle skotského kouče příšerný.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Kouč Manchesteru United David Moyes.

Článek

"Nehráli jsme dostatečně dobře, abychom si zasloužili postoupit. Ale mohli jsme to dokázat, byli jsme blízko. Měli jsme to lépe ubránit," prohlásil po dramatickém odvetném semifinále Moyes.

Jeho svěřenci na stadiónu Old Trafford gólem Evanse vymazali náskok Sunderlandu 2:1 z prvního duelu. Hosté v závěru prodloužení vyrovnali po trefě Bardsleyho, ale Hernández krátce poté zařídil United druhým gólem penalty.

Ani netrefili branku

V nich uspěli dohromady jen tři exekutoři z deseti. Za úřadujícího anglického mistra se prosadil jen Fletcher. Januzaje s Rafaelem vychytal gólman Mannone a Welbeck s Jonesem dokonce ani netrefili branku.

"Myslím, že na konci zápasu jsme neměli potřebnou úroveň výkonnosti. I kdybychom postoupili, tak bych byl z našeho výkonu zklamaný, takhle je to dvojnásobné rozčarování. Naše penalty však byly opravdu příšerné," zlobil se Moyes, který loni v létě nahradil na lavičce legendárního Alexe Fergusona.

"Možná jindy bychom zvolili jiné exekutory, ale museli jsme použít ty, kteří nám tentokrát byli k dispozici. Jenom to prostě nefungovalo," doplnil kouč United.

Jeho tým bez zraněných kanonýrů Waynea Rooneyho a Robina van Persieho jen podtrhl nepovedenou sezónu, v níž už vypadl i z Anglického poháru a v lize je až sedmý s velkou ztrátou na čelo. Jedinou reálnou šanci na trofej tak má jen v Lize mistrů.

Čelůstka byl nadšený

Trenér Sunderlandu Gus Poyet, který nechal na lavičce českého beka Ondřeje Čelůstku, byl po zápase naopak nadšený. "Je to neuvěřitelné a hráči byli vynikající. Zažíváme těžkou sezónu, naši fanoušci si to zaslouží," uvedl trenér předposledního celku Premier League. "Černé kočky" v Ligovém poháru postoupily do finále podruhé v historii, v roce 1985 v něm Sunderland podlehl Norwichi.

Reklama