Hlavní obsah

VIDEO: Srdce na pravém místě. Eto´o splnil sen vážně nemocnému chlapci

Fanoušky Chelsea potěšil o minulém víkendu v Premier League hattrickem při vítězství 3:1 nad obhájcem titulu Manchesterem United, a nyní si je ještě víc naklonil na svoji stranu. Gestem, které svědčí o tom, že Samuel Eto´o je nejen skvělý fotbalista, ale rovněž citlivý člověk. Kamerunský útočník strávil čtvrteční odpoledne s desetiletým Nathanem Thomasem a vyhověl tak přání chlapce, jemuž lékaři diagnostikovali vážné onemocnění jater.

Eto´o potěšil nemocného chlapce

 
Článek

Chlapec z Hertfordshiru sice není příznivcem Chelsea, ale Eto´o se pro něho stal idolem již v letech, kdy góly střílel v dresu milánského Interu, uvedl list Daily Mail. V neděli byl malý Nathan na Stamford Bridge poprvé na vlastní oči svědkem galapředstavení svého oblíbence a o pár dnů později se s ním díky akci nadace Make a Wish (Splň přání) setkal v tréninkovém centru Chelsea v Surrey.

„Ani nevím, kdo z nás se cítil šťastněji," vyznal se Eto´o na Instagramu poté, co s Nathanem a jeho sedmiletým bratrem Aidenem krátce prošli fotbalovou abecedu, věnoval jim podepsané kopačky, míč i dres a na závěr je pozval i s rodiči na nedělní pohárový duel Blues proti Stoke.

Dojatý otec pěti dětí zavzpomínal, jak sám jako osmiletý hoch čekal od osmi hodin ráno až do čtyř odpoledne na stadiónu v rodné Douale, jen aby mohl na krátkou chvíli spatřit trénink týmu kamerunských „Nepřemožitelných lvů" v čele s legendárním Rogerem Millou.

„Trvalo to strašně dlouho, ale nakonec jsem se dočkal a byl jsem ten nejšťastnější kluk na světě," přiznal Eto´o. „Roger (Milla) byl pro mě opravdovým hrdinou, a to nejen tím, co dokázal pro Kamerun. Všichni jsme snili o tom, že se staneme fotbalisty, a díky jeho výkonům na hřišti lidé na celém světě poprvé poznali, že i v Africe mohou vyrůst prvotřídní hráči."

Reklama

Související témata: