Hlavní obsah

Je to opravdu hodně peněz, uvedl nejdražší hráč v historii United Mata a děkoval katovi Mourinhovi

Španělského fotbalistu Juana Matu překvapilo, že ho Chelsea na konci týdne prodala svému rivalovi Manchesteru United. Pětadvacetiletý záložník se těší na novou výzvu a nenechá se prý ovlivnit přestupovou částkou 37,1 miliónu liber (asi 1,23 miliardy korun), díky které se stal nejdražší posilou anglického mistra v historii.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Juan Mata už dres londýnské Chelsea neoblékne.

Článek

„Abych byl upřímný, tak mě to docela překvapilo," řekl Mata v rozhovoru s klubovou televizí. „Ale jsem rád, že jsem dostal šanci jít do Manchesteru United a pokračovat v kariéře v dalším velkoklubu," doplnil mistr světa a Evropy.

Chelsea, kde působil dva a půl roku, je prý vděčný, přestože v této sezóně od trenéra Josého Mourinha nedostával tolik příležitostí. „Poslední půlrok byl těžký, protože jsem nehrál tolik, kolik bych chtěl. Ale chápal jsem, že fotbal je týmový sport, takže jsem to respektoval," konstatoval. Svému katovi na Stamford Bridge Mourinhovi dokonce poděkoval v otevřeném dopise na rozloučenou s Chelsea: „A také děkuji Josému za to, že mě udělal silnějším hráčem. Naučil jsem se díky němu zůstat v těžkých momentech pozitivní a dál na sobě pracovat.“

Cena za jeho přestup překonala rekord United z roku 2008, kdy na Old Trafford přišel za 30,75 miliónu liber bulharský útočník Dimitar Berbatov z Tottenhamu.„Je to samozřejmě hodně peněz, ale jsem přesvědčený, že to bude v pořádku. Budu se snažit ze všech sil, tak jak jsem to dělal vždycky," slíbil odchovanec Realu Madrid, jenž v Manchesteru podepsal smlouvu do léta 2018.

„Rudí ďáblové“ se v tomto ročníku trápí, vypadli z obou domácích pohárů a v Premier League jsou až sedmí s velkou ztrátou na čelo. Mata však věří, že se tým zvedne. „Kádr i trenér (David Moyes) jsou velmi dobří a fanoušci jsou neuvěřitelní. Máme vše pro to, abychom byli úspěšní," uvedl bývalý hráč Valencie.

Kreativní záložník se v novém působišti prý snadno přizpůsobí. „Myslím, že mohu hrát na všech třech pozicích za útočníkem. Hrál jsem vlevo, když jsem přišel do Chelsea, v této sezóně jsem hrál vpravo a v minulém ročníku, který byl asi nejlepší v mé kariéře, jsem byl podhrotový hráč. Pokud budu nastupovat, tak je mi jedno kde," řekl Mata. Svůj debut by si měl odbýt v úterním ligovém zápase proti Cardiffu.

Reklama