Hlavní obsah

Chelsea posiluje. Do Mourinhova týmu má namířeno kanonýr Diego Costa

Londýn

Zástupcům fotbalové Chelsea se podařilo získat ústní souhlas vedení Atlétika Madrid k přestupu kanonýra Diega Costy. Brazilský rodák, který vlastní od loňského roku i španělský pas, přijde na Stamford Bridge v létě za 32 miliónů liber (1,065 miliardy korun). Informují o tom britská média.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Diego Costa (vlevo) z Atlétika Madrid v souboji s barcelonským Jordim Albou.

Článek

Londýnský celek se podle serveru listu Daily Express rozhodl akceptovat výši Costovy výstupní klauzule, podle jiných spekulací by mohla být součástí transferu i budoucnost belgického brankáře Thibaulta Courtoise, jenž je ve španělském klubu z Chelsea na hostování. Blues by každopádně rádi uvítali novou akvizici ještě před začátkem světového šampionátu v Brazílii, kde Costa hodlá, pokud bude nominován, hájit barvy španělských obhájců titulu.

Rodák z Lagarta přišel do Atlétika z Bragy v roce 2007. Poté nastupoval za Celtu Vigo, Albacete a Valladolid, ze kterého se do Madridu vrátil v roce 2010.

V letošním ročníku je s 19 góly druhým nejlepším kanonýrem španělské ligy, na vedoucího Cristiana Ronalda z městského rivala Realu ztrácí tři trefy. Především díky Costově střelecké pohotovosti se Atlético Madrid zatím drží na druhém místě tabulky jen o skóre za Barcelonou.

Pokud se Chelsea podaří Costův přestup v létě skutečně dotáhnout do zdárného konce, vyfoukne obávaného forvarda dalším zájemcům z Premier League. Pětadvacetiletého ostrostřelce totiž toužily získat do kádru také Liverpool, Arsenal nebo Manchester United.

Reklama

Související témata: