Hlavní obsah

Exsparťan Bony Wilfried hrdinou Swansea. Kouč Laudrup se rozplývá nad jeho výkony

Londýn

Fotbalový útočník Bony Wilfried už zase dobývá srdce fanoušků. Nejdřív se mu to podařilo v pražské Spartě, pak si naklonil na svou stranu i příznivce nizozemského Arnhemu a teď se mu totéž daří i ve slavné Premier League v týmu Swansea. Ve 4. kole FA Cupu dvěma góly otočil vývoj zápasu s Birminghamem a kouč Michael Laudrup na něj pěl ódy.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Útočník Swansea Bony Wilfried uniká Vladovi Chirchesovi z Tottenhamu.

Článek

„Zachovává si chladnou hlavu, můžete si toho všimnout při jeho zakončení. Hraje sebevědomě," vyjmenovával Dán na lavičce Swansea. Svůj útočný klenot nechal proti Birminghamu v první půli na lavičce, do druhého poločasu už ho ale vyslal na trávník. A reprezentant Pobřeží slonoviny se mu odvděčil, když mezi 66. a 68. minutou vstřelil dva góly a zápas otočil.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Bony Wilfried přestoupil do Swansea teprve před probíhající sezónou, ale i díky šestnácti brankám se brzy zařadil mezi miláčky fanoušků. „A to mluvíme o hráči, který se potřeboval adaptovat. A to pro cizince není nic snadného. Já sám hrál v mnoha zemích a vím, o čem mluvím," prohlásil Laudrup, který ve své kariéře působil v nejvyšších soutěžích v Itálii, Španělsku, Nizozemsku a dokonce i Japonsku.

Laudrup je za Bonyho šťastný

První gól proti Birminghamu vstřelil Bony Wilfried z první po centru z levé strany. Druhý přidal po rychlém protiútoku, když v pokutovém území obehrál vyběhnutého brankáře a obloučkem poslal míč i přes dobíhající hráče Birminghamu do sítě. „První gól zakončil skvěle, druhý by bez dostatku sebevědomí nevstřelil. To je bez pochyb," chválil ho Dán.

Od pětadvacetiletého útočníka se před sezónou hodně očekávalo. Už jen proto, že se stal s přestupní částkou 12 miliónů liber (asi 400 miliónů korun) nejdražší posilou v dějinách klubu. „Byl nejdražším hráčem Swansea v historii. A když na sobě máte tak vysokou cenovku, záleží na trpělivosti a já jsem šťastný za něj i za tým," dodal Laudrup na adresu fotbalisty, po němž už začínají pošilhávat ještě věhlasnější týmy.

Reklama

Související témata: