Hlavní obsah

Že by Courtois zůstal v Atlétiku? Ne, bude s Čechem bojovat o jedničku v Chelsea, říká Mourinho

Londýn/Madrid

Ta možnost se sama nabízela. Jelikož má Chelsea eminentní zájem o útočníka Atlétika Diega Costu, zdálo se, že na oplátku v Madridu zůstane brankář Thibaut Courtois, který ve španělském celku působí z Chelsea na hostování. To ale kouč Blues José Mourinho popřel a naznačil, že po sezóně už si Courtoise stáhne na Stamford Bridge, kde by měl bojovat o pozici jedničky s Petrem Čechem.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Brankář Atlétika Madrid Thibaut Courtois (vpravo).

Článek

Jednadvacetiletý brankář působí v Madridu už dva a půl roku a přestupu do španělského celku by se vůbec nebránil. Ve druhém týmu La Ligy si mezi tyčemi vybojoval jasnou pozici jedničky, v hlavním městě mistrů světa a Evropy se zabydlel a dokonce si našel i španělskou přítelkyni. Mourinho však tuto možnost jednoznačně zavrhl. „Že by zůstal v Atlétiku? Ne," řekl Portugalec jednoznačně.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Belgického brankáře, který je považován za jednoho z nejtalentovanějších gólmanů současnosti, tak s největší pravděpodobností čeká návrat na Stamford Bridge, kde však působí Petr Čech. Vysoce ceněný gólman si v Premier League vydobyl skvělou pověst a Courtois bude mít co dělat, aby ho z pozice jedničky v Chelsea vystrnadil.

„S mým agentem a Chelsea máme dohodu, že se v nejbližších týdnech sejdeme s trenérem Mourinhem, abychom došli k jasnému rozhodnutí," prohlásil před časem Belgičan. „Cítím, že už nejsem tím hráčem, kterého prostě posadíte na lavičku. Mohu říct svůj názor a vím, jakým směrem se chci ubírat," dodal Courtois.

Reklama

Související témata: