Hlavní obsah

Arsenal brzy podepíše novou posilu, do útoku má přijít Vučinič z Juventusu

Londýn

První letošní posilou fotbalistů londýnského Arsenalu se má stát černohorský útočník Mirko Vučinič. Jeho dosavadní zaměstnavatel Juventus Turín údajně souhlasí s nabídkou půlročního hostování s opcí a Vučinič by měl už ve čtvrtek zamířit do Londýna na zdravotní prohlídku. Pokud ji absolvuje bez problémů, stane se podle italského listu Tuttosport první lednovou posilou Gunners.

Foto: Massimo Pinca, ČTK/AP

Útočník Juventusu Mirko Vučinič je blízko angažmá v Arsenalu.

Článek

Manažer Tomáše Rosického a spol. Arséne Wenger potřebuje nutně posílit ofenzivu. Dlouhodobě mimo hru je totiž anglický reprezentant Theo Walcott a veškerá zátěž teď v druhém týmu Premier League padá na jediného útočníka Oliviera Girouda.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Vučinič je komplexním útočníkem s výbornou technikou, stabilitou a vyniká také v osobních soubojích. V Juventusu ale v posledních týdnech mnoho prostoru nedostává, v útoku totiž řádí dvojice Carlos Tévez a Fernando Llorente. Je tedy jasné, že Černohorec by se odchodu do Arsenalu nebránil.

„Vučinič může odejít, pokud nás požádá. Nebudeme mu bránit," řekl generální ředitel Juventusu Beppe Marotta. Reprezentant Černé Hory už je údajně na cestě do Londýna a až podstoupí zdravotní prohlídku, měl by definitivně stvrdit své jarní hostování v Arsenalu. Gunners by navíc měli získat opci a Vučiniče kdykoliv za blíže nespecifikovanou částku vykoupit.

Třicetiletý Vučinič letos nastoupil v dresu Staré dámy jen v 11 zápasech, v kterých vstřelil dva góly. Juventus už si za černohorského útočníka našel náhradu a ze Southamptonu přivedl italského reprezentanta Daniela Pabla Osvalda, za kterého údajně pošle na britské ostrovy 12 miliónů eur.

Reklama

Související témata: