Hlavní obsah

Oni jsou z jiné planety, složil Manchesteru City po protrpěném masakru kompliment kouč Tottenhamu

Před dvěma měsíci zažil totální demolici Tottenhamu jeho tehdejší portugalský kouč Villas-Boas, neboť Spurs prohráli na půdě Manchesteru City 0:6, tentokrát ji musel skousávat jeho nástupce Tim Sherwood. A dokonce doma. „Citizens jsou na jiné planetě,“ snažil se omluvit svůj tým po debaklu 1:5 ve středečním duelu 23. kola fotbalové Premier League.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Stevan Jovetič z Manchesteru City slaví se spoluhráčem Jesúsem Navasem gól v síti Tottenhamu.

Článek
Fotogalerie

Když uprostřed prosince prohrál ambiciózní a pro tuto sezónu vydatně posílený Tottenham  doma s Liverpoolem 0:5, trenér Villas-Boas masakr neustál a na lavičce skončil. Nebylo se co divit, když šlo o největší domácí výprask za posledních šestnáct let.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Citizens krám nezavřou

Ve středu nescházelo mnoho, aby ho Kohouti okusili zase. „Bohužel pro všechny, s nimiž Manchester City hraje, to není o tom, že dá gól a pak zavře krám," povzdechl si kouč Tottenhamu Tim Sherwood.

„Oni jsou prostě z jiné planety. Útočí stále, tlačí se pořád dopředu, protože vyhrávat a dávat góly je prostě baví. Podle mého názoru jsou to mistři ligy."

Ofenziva Citizens je v letošním ročníku Premier League skutečně smrtící. Vždyť v 23 zápasech nastříleli svěřenci chilského kouče Manuela Pellegriniho už 68 gólů, tedy už nyní o dva víc, než za celý loňský ligový ročník.

Pellegrini: Červená zápas nerozhodla

Na White Hart Line bylo o výsledku rozhodnuto už v nástupu do druhé půle. Domácí Rose fauloval v šestnáctce Džeka, byl vyloučen a Yaya Touré z penalty zvýšil na 2:0, za dvě minuty přidal Džeko třetí branku a pak už šlo jen o to, kolik gólů hosté oslabenému Tottenhamu nastřílejí.

„Nemyslím, že by červená karta pro Dannyho Rose představovalo zlom v utkání. Už v prvním poločase jsme měli nejméně pět jasných gólových šancí, přičemž si nevybavuji, že by si Tottenham připravil alespoň jedinou," připomínal Pellegrini a pochvaloval si, že jeho tým zahrál znovu výborně a on tudíž mohl být s výkonem spokojen.

S tím, že se jeho Manchester City dostal po úterním zaváhání Arsenalu poprvé během soutěže na první příčku v tabulce, samo sebou také. Jen zranění autora vedoucího gólu Sergia Agüera, jenž těsně před přestávkou odkulhal ze hřiště, mu kalilo radost.

Agüero zraněn, palebná síla se nemění

„Bude nám chybět, protože to je špičkový fotbalista a přál bych si, abych ho měl co nejdříve zpátky v mužstvu. Naše palebná síla ale samozřejmě nezávisí na jednom hráči. Když byl zraněný a nehrál, zastoupili ho Negredo a Džeko, k nimž se teď přidal i Jovetič," připomněl Pellegrini první ligovou trefu černohorského legionáře po letním příchodu z Fiorentiny.

„Je ale příliš brzy mluvit o tom, že jsme favoritem na titul, neboť do konce soutěže zbývá ještě patnáct kol. Pokud ale budeme v podobných výkonech jako proti Tottenhamu pokračovat, šanci máme. Vždyť to byl možná nejlepší zápas, jaký jsme v této sezóně odehráli," krotil euforii poté, co jeho tým neprohrál už dvacáté soutěžní utkání v řadě.

„Však to říkám, je to tým z jiné planety. Nejlepší mužstvo na světě. V Premier League tedy rozhodně. Hráli a prohráli jsme s budoucím mistrem," využil situace i domácí kouč Tim Sherwood, aby omluvil potupu svého týmu.

Reklama

Související témata: