Hlavní obsah

Drtivá převaha, ale gól bychom asi nedali celý den, posteskl si Čech po ztrátě s Kladiváři

Londýn

Do svého soupeře celý zápas bušili, co se dalo, ale Kladiváři velkému náporu Chelsea přeci jen odolali. Blues ve středečním malém londýnském derby nedokázali najít recept na urputně bránící West Ham United a museli se spokojit s bezbrankovou remízou. Tu by brankář Petr Čech s chutí vyměnil za jakékoliv vítězství. „Stokrát radši bych byl, kdybychom vyhráli 2:1,“ přiznal na svých webových stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Petr Čech (ve žlutém) zasahuje proti jediné střele, kterou si ve středečním utkání Premier League vypracovali fotbalisté West Hamu United.

Článek

Na střely to bylo 38:1, na branku 9:1, držení míče 72 oproti 28 procentům, na rohové kopy 13:3. Všechny důležité statistiky hovořily ve prospěch Chelsea. Jenže hraje se na góly a na Stamford Bridge ve středu večer nepadl ani jeden.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Nedá se nic dělat. Byl to takový ten zápas, že bychom gól asi nedali, ani kdybychom hráli celý den. Soupeř hrál jako o život, na hranici svých možností. My jsme je hlavně ve druhé půli dostali pod velký tlak, měli jsme šance, ale buď ty střely hráči West Hamu zablokovali, nebo to chytil gólman," hodnotil duel Petr Čech.

Blues jsou po 23 kolech na třetím místě Premier League a po ztrátě s West Hamem přišli o šanci přeskočit druhý Arsenal. Lídrem tabulky je Manchester City s 53 body a právě tým nabitý hvězdami bude dalším soupeřem Chelsea.

„Škoda ztráty dvou bodů, ale hned v pondělí hrajeme právě na Manchesteru City a máme možnost v přímém souboji při dobrém výsledku jejich náskok stáhnout. To tomu zápasu dává ještě pikantnější příchuť," vyhlíží Čech šlágr příštího kola anglické ligy.

Reklama

Související témata: