Hlavní obsah

Fulham získal řeckého útočníka Mitroglua a na hostování Holtbyho

Aktualizováno

Fotbalisté Fulhamu získali řeckého reprezentačního útočníka Kostase Mitroglua z Olympiakosu Pireus. V londýnském klubu bude v jarní části sezóny hostovat také záložník Tottenhamu Lewis Holtby. Zdarma pak z Evertonu přišel nizozemský reprezentační stoper John Heitinga, který podepsal smlouvu do konce sezóny.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Bony Wilfried ze Swansea (v bílém) bojuje o míč se Scottem Parkerem z Fulhamu.

Článek

Mitroglu zářil na podzim v Olympiakosu i reprezentaci, které třemi góly v barážovém dvojzápase s Rumunskem zařídil postup na mistrovství světa. Celkově v této sezoně dal za klub a národní tým 21 branek ve 23 zápasech. Čtyřikrát nastřílel hattrick, který jako první řecký fotbalista zaznamenal také v Lize mistrů v říjnovém duelu s Anderlechtem.

O angažování řeckého útočníka, který hrál za Pireus sedm let a na konci prosince prodloužil v Olympiakosu smlouvu do roku 2017, údajně uvažovaly také Arsenal, Liverpool, AS Řím či Inter Milán. Fulham se rozhodl nezveřejnit přestupní částku, podle BBC se cena pohybuje kolem 11 milionů liber (369 milionů korun).

Třiadvacetiletý Holtby přišel do Tottenhamu před rokem z Schalke a od té doby zasáhl do 39 soutěžních utkání, ve kterých třikrát skóroval. Jediný dosavadní gól v Premier League zaznamenal právě proti aktuálně předposlednímu Fulhamu. Trojnásobný německý reprezentant před Schalke nastupoval také za Mohuč, Bochum a Cáchy.

Třicetiletý Heitinga, nejlepší fotbalista Nizozemska za rok 2008, v týmu nahradí švýcarského stopera Philippa Senderose, který přestoupil do Valencie.

Reklama

Související témata: