Hlavní obsah

Citizens jsou v Lize mistrů hrozní, zajel jízlivý Mourinho před šlágrem do soupeře

Proč si do nejbližšího soupeře rýpnout decentně, když ho lze vyprovokovat na plnou hubu a bez servítků... Kontroverzní portugalský trenér José Mourinho se tímto pravidlem již léta řídí a ani před večerním šlágrem Premier League (výkop v 21:00, on-line na Sport.cz) nezklamal. Kouč fotbalistů Chelsea se Manchesteru City posmívá, že výkony týmu zdaleka neodpovídají pohádkovým investicím šejka Mansoura.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Portugalský kouč Mourinho zase udeřil. Slovně...

Článek

První Arsenal, 55 bodů. Druhý Manchester City 53 a třetí Chelsea 50. Už jen pohled na aktuální tabulku Premier League napovídá, že večerní atraktivní šlágr 24. kola bude jednou z klíčových bitev o titul. Manchester City dnes večer od 21:00 na Etihad Stadium hostí Chelsea.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

A to je pochopitelně Portugalcova chvíle. „Získali pouze jeden titul a pár pohárů. Mají fantastické mužstvo, fantastickou soupisu, a tak by měli vyhrávat mnohem více trofejí," ušklíbl se José Mourinho na adresu Citizens během oficiální tiskové konference před zápasem.

Po ruce má pádný argument. Více než 700 miliónů liber, které bohatý arabský miliardář šejk Mansour od svého příchodu v roce 2008 utratil jen za přestupy, zatím nemá valnou návratnost.

V Evropě boháči jen paběrkují

Manchester City sice v sezóně 2011/12 po dlouhých 44 letech vyhrál Premier League, ale pozici jednoho z nejbohatších velkoklubů světa nepotvrzuje na pohárové scéně. Uspět ve skupinové fázi Ligy mistrů dokázal až na třetí pokus a neoslňoval ani předtím v Evropské lize.

„V Evropě opravdu nehráli dobře. Řekněme si upřímně, že v Lize mistrů byli až dosud hrozní," mne si Mourinho provokativně ruce.

Jenže Manuel Pellegrini podobný výpad čekal. Kouč Manchesteru City na slovní válku nepřistoupil. „Není to přece můj boj proti Mourinhovi nebo jeho boj proti mně. Je to Manchester City proti Chelsea, dva týmy bojující o titul. Nic víc. Dá se říci, že je to zápas o šest bodů, což se ostatně týká každého vzájemného utkání v rámci první čtyřky," zůstává Pellegrini ledově klidný.

Domácí nemohou přibližně měsíc počítat se zraněným Sergiem Agüerem, který hrál v posledních zápasech ve fantastické formě. Chelsea se s podobnými absencemi vyrovnávat nemusí.

Reklama

Související témata: