Hlavní obsah

Manchester City - Chelsea 0:1Čech vytáhl skvělé zákroky a Chelsea vyloupila stadión Manchesteru City

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Ivanovič 0 : 1
Záznam online reportáže

Manchester
Aktualizováno

Doma už nejsou neomylní. Po jedenácti výhrách na svém Etihad Stadium prohráli fotbalisté Manchesteru City ve strhujícím šlágru 24. kola Premier League s Chelsea 0:1. Propásli tak šanci sesadit z čela tabulky vedoucí Arsenal, na nějž dál ztrácí dva body. Na City se navíc bodově dotáhla právě Chelsea.

Foto: Darren Staples, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech ve spolupráci s obráncem Garym Cahillem odvrací míč před dotírajícím Alvarem Negredem (vpravo) z Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

Blues prokázali, že jsou nejlépe bránícím týmem v této sezóně. K čistému kontu hostů přispěl několika skvělými zákroky také Petr Čech. Jeho tým se totiž od začátku utkání dostal pod tlak, jenže domácí ne a ne potvrdit pověst suverénně nejproduktivnějšího týmu sezóny.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Svou sbírku 68 ligových gólů nerozšířili a naopak po půlhodině hry inkasovali. Branislav Ivanovič se dostal k odražené Ramiresově střele a parádní přízemní ranou zpoza šestnáctky nedal brankáři Hartovi šanci.

Aktivní City tak doplatili na zmatky v obraně. Gólu předcházela chyba obránce Martina Demichelise, jenž zaskočil za zraněného Fernandinha.

A Blues mohli těsně před přestávkou vedení zdvojnásobit, jenže Samuel Eto'o trefil pouze brankovou konstrukci. Tyče nastřelili po přestávce i Nemanja Matič s Garym Cahillem a tak se Blues dál museli o těsný náskok obávat.

Když bylo nejhůř, blýskl se brankář Čech. Jeho patrně nejlepší momenty přišly v samém závěru, když nejprve konečky prstů vyškrábl precizně zahraný přímý kop od Davida Silvy a v nastaveném čase zlikvidoval nebezpečný pokus Jovetiče.

City vyšli na svém stadiónu střelecky naprázdno poprvé od listopadu 2010. S Chelsea navíc v lize prohráli podruhé v sezóně.

Anglická Premier League - dohrávka 24. kola:
Manchester City - Chelsea 0:1
Branka: 32. Ivanovič

Reklama

Související témata: