Hlavní obsah

Mourinho nebyl potřeba. Chelsea motivoval proti City masér! Vzal si slovo v kabině

Manchester

Charismatický kouč José Mourinho si jen málokdy nechá ujít příležitost k řečnění a nabuzení týmu před zápasem. Stejně tak naleptávání psychiky soupeře ostrými slovními výpady patří k hlavním zbraním jeho trenérského arzenálu. Ale zdá se, že v kabině Chelsea neváhá přepustit své řemeslo i dalším členům realizačního týmu.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Obránce Chelsea Branislav Ivanovič se raduje ze vstřeleného gólu proti Manchesteru City.

Článek

Před pondělním šlágrem proti Manchesteru City ho překvapivě zastoupil masér Billy McCulloch, jenž si vzal motivační řeč směrem k hráčům. Podle Mourinha to byl právě on, kdo nabudil Blues k vítězství 1:0.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Já jsem vůbec nemluvil. To Billy, náš masér, promluvil k týmu. Křičel něco ve skotštině tak nahlas, že jsem mu vůbec nic nerozuměl," přiznal na pozápasové tiskové konferenci portugalský kouč.

Hráči tleskali

Podle bývalého trenéra Interu, Porta a Realu Madrid se masérův proslov setkal u hráčů s velkým úspěchem. „Nedělám si srandu, myslím to vážně. Hráči mu tleskali, Billy se postaral o předzápasovou motivaci. Já jsem k mužstvu promluvil naposledy kolem poledne," dodal Mourinho.

Není žádným tajemstvím, že McCulloch je v kabině Chelsea opravdu populární postavou a jeho špásy jsou na Stamford Bridge proslulé.

Teď navíc odvedl dobře i psychologickou práci. Blues díky gólu Branislava Ivanoviče v první půli zvítězili a Manchesteru City připravili první domácí porážku v sezóně.

Neprostupná obrana v čele gólmanem Petrem Čechem navíc udržela čisté konto, což se na Etihad Stadium povedlo naposledy v listopadu 2010 Birminghamu City.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články