Hlavní obsah

Den blbec potopil Arsenal, naopak Liverpool slaví výhru z jiného světa

Liverpool

Konstatovat, že přišli o vedoucí příčku v Premier League, plně nevystihuje šok, který utrpěli. Fotbalisté Arsenalu schytali v Liverpoolu debakl 1:5. Reds nastříleli během úvodních dvaceti minut čtyři branky a 4:0 vedli v Premier League nejrychleji v historii klubu. Pět branek navíc nasázeli Arsenalu v lize po téměř 50 letech... Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický odehrál za poražené poslední půlhodinu.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Jack Wilshere zažil se svým Arsenalem hodně pochmurný den.

Článek
Fotogalerie

Den blbec, co jiného mohl kouč šokovaných Kanonýrů prohlásit.

„Byl to velmi špatný den. Hráli jsme slabě v defenzivě i v ofenzivě. Liverpool podal vynikající výkon, gratuluji jim. My jsme propadli v zápase, v němž si to nemůžeme dovolit," kabonil se Arséne Wenger.

Naopak Liverpool je v euforii. „Hráli jsme prostě geniálně! Nejen výsledek je vynikající, ale hráči podali výkon jakoby z jiného světa. Je to pro nás další milník a je to důkaz toho, že se neustále zlepšujeme. Škrtel hrál skvěle a také jeho stoperský kolega Kolo Touré," pěl po zápase ódy trenér Brendan Rodgers.

Slovenský stoper se trefil již v první minutě a v desáté přidal druhý gól.

Kanonýři prohráli poprvé od 14. listopadu loňského roku, tehdy v ligovém duelu podlehli Manchesteru City 3:6. Svěřenci Arséna Wengera v Liverpoolu utrpěli nejhorší prohru od 15. února 2012, když v prvním zápase osmifinále Ligy mistrů podlehli italskému AC Milán venku také o čtyři góly (0:4).

„Hráli jsme, jak nám trenér řekl. Prvních dvacet minut bylo neuvěřitelných, hráli jsme jako tým a výsledek se dostavil. Počínaje obranou byli všichni excelentní," nechal se slyšet útočník Daniel Sturridge.

Reklama

Související témata: