Hlavní obsah

Manchester Utd. - Fulham 2:2Rudí ďáblové nedokázali porazit posledního, Tottenham vyhrál duel o pátou příčku

Londýn
Aktualizováno

Albion se ještě neprobral z šokujícího vítězství Liverpoolu 5:1 nad Arsenalem, ale 25. kolo Premier League pokračuje i v neděli. Fotbalisté Tottenhamu zdolali Everton 1:0. Pod novým koučem Timem Sherwoodem si v domácí soutěži připsali šesté vítězství v devíti zápasech a svého dnešního soupeře nahradili na páté příčce tabulky. Dál pokračuje kalvárie Manchesteru United, který doma jen remizoval s posledním Fulhamem 2:2.

Foto: Darren Staples, Reuters

Juan Mata (vlevo) z Manchesteru United a William Kvist z Fulhamu.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy sice sní o čtvrté příčce a účasti v Lize mistrů, momentálně ale spíše soupeří o pátou pozici. Everton se po zranění Lukakua mírně zasekl, má velkou marodku a na půdě soupeřů nevyhrál již čtvrtý duel v řadě.

To byla voda na mlýn Tottenhamu, který potvrdil roli favorita. Napravil tak poslední dva ligové zápasy, v nichž neuspěl. Pokud to myslí s atakem na čtvrtou příčku vážně, další zaváhání si už nesmí dovolit.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Hosté z Liverpoolu sice měli v Londýně dlouho navrch, jenže domácí Kohouti byli efektivnější. V 65. minutě překvapil rychlou rozehrávkou standardní situace z vlastní poloviny Kyle Walker, míč si zpracoval Emmanuel Adebayor a z první střely svého týmu na branku vstřelil vítězný gól.

Bent vyrovnal v nastavení

Manchester United vyhrál posledních devět duelů proti Fulhamu, ale tentokrát nebyl až takovým jasným favoritem jako obvykle. A přestože hrál proti poslednímu týmu tabulky, zvítězit opravdu nedokázal...

Hosté díky Sidwellově trefě dokonce vyhráli první poločas. Rudí ďáblové pak skóre otočili během chvilky až v závěru zápasu. V 78. minutě Van Persie po Matově asistenci vyrovnal a hned v 80. vstřelil Carrick druhý gól. Ve čtvrté minutě nastavení ovšem Bent stanovil konečnou remízu 2:2...

Manchesteru se tak doma nepovedlo oklepat z překvapivé porážky 1:2 se Stoke. Fulham si připsal teprve druhý bodový zisk na Old Trafford za posledních 51 let!

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:
Tottenham - Everton 1:0 (65. Adebayor),
Manchester United - Fulham 2:2 (78. Van Persie, 80. Carrick - 19. Sidwell, 90.+4 Bent).

Reklama

Související témata: