Hlavní obsah

Cole má formu, měl by jet na mistrovství světa, chválí beka Chelsea Mourinho. Ale sám ho nestaví

Londýn

Přestože trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho od konce ledna nezařadil do sestavy Ashleyho Colea, je přesvědčen, že zkušený obránce má skvělou formu a zaslouží si reprezentovat Anglii na mistrovství světa v Brazílii. Mourinho tak zareagoval na kouče Anglie Roye Hodgsona, jenž nedávno vyjádřil obavu z Coleova malého herního vytížení v londýnském týmu. Tam je aktuální první volbou na levou stranu obrany Španěl César Azpilicueta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ashley Cole (vzadu) z Chelsea takhle hlídal Arjena Robbena při Superpoháru. Teď ho Mourinho moc nestaví.

Článek

"Za normálních okolností nevidím žádný důvod, proč by neměl být nominován pro mistrovství světa. U nás nehraje pravidelně, ale je ve skvělé formě a připraven jet s národním mužstvem," uvedl Mourinho v rozhovoru s televizní stanicí Sky Sports.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Trochu si také rýpl do Hodgsona. "Je mnoho trenérů národních týmů, kteří vybírají hráče bez ohledu na to, co dělají ve svých klubech. Fotbalisté nehrající v klubech mívají naprostou důvěru reprezentačních koučů," prohlásil trenér brankáře Petra Čecha a obránce Tomáše Kalase.

Třiatřicetiletý Cole, jenž v dresu Albionu odehrál už 106 utkání, si podle něj rozhodně zaslouží jet do Brazílie. "Myslím, že Ashley Cole si vedl dobře během kvalifikace. Je to jeden z lidí, kteří výrazným způsobem přispěli k účasti Anglie na světovém šampionátu," dodal Mourinho. V této sezoně Colea postavil do 20 soutěžních zápasů, poslední šanci mu však dal 26. ledna v Anglickém poháru proti Stoke.

Reklama

Související témata: