Hlavní obsah

Po ligové potupě touží Arsenal po odplatě alespoň na pohárové scéně

Londýn/Praha

Arsenal touží po odplatě. A moc. Ligová prohra na Anfield Road 1:5 totiž představovala potupu, kterou Wengerův tým chce a musí odčinit. Alespoň na pohárové scéně. „Dobře, že hrajeme s Liverpoolem po týdnu zase," kvitoval i kouč fotbalistů Gunners Arséne Wenger možnost napravit v osmifinále FA Cupu ostudný výprask, který jeho tým utrpěl. „Pro sebevědomí a psychiku mužstva to bude důležité,“ dodával.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Obránce Liverpoolu Martin Škrtel (uprostřed) oslavuje svou první branku proti Arsenalu v ligovém duelu, který se hrál před týdnem.

Článek

Poslední nezdary Arsenal hodně poznamenaly. Nejprve pětigólový výprask od Liverpoolu, uprostřed týdne jen bezbranková remíza v 26. ligovém kole doma s Manchesterem United.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Po takovém přídělu byla naše nervozita vysvětlitelná, jsme také jenom lidé," hájil Wenger sebe i své svěřence a na nerozhodném výsledku hledal i pozitiva. „V defenzivě jsme pracovali zodpovědně, disciplinovaně a koncentrovaně. Teď musíme totéž svést i proti Reds a dokázat, že před týdnem šlo o ojedinělý výpadek," hlásil před nedělním pohárovým osmifinále FA Cupu, které je na programu od 17 hodin a přímým přenosem ho vysílá Fanda.

Wenger se přihlásil k odpovědnosti

„Každou soutěž bereme vážně, každou trofej chceme vyhrát. FA Cup, stejně jako ligu," neuchýlil se francouzský manažer na lavičce Arsenalu k taktice soupeřů, kteří odmítají roli favoritů a přehrávají ji na protivníky.

„To proto, že mají strach ze selhání. Mohl bych dělat totéž, také bych mohl vykládat, že nejsme favority na titul. Ale nic takového neuslyšíte. Naším úkolem je být ambiciózní až do konce a bojovat o titul. A pokud se to nepovede, převezmu za to plnou odpovědnost," překvapil Wenger, pod jehož vedením získal londýnský celek poslední velkou trofej naposledy před devíti lety. To když vyhrál právě FA Cup...

Chelsea chce vyhrát i potřetí

Osmifinále Anglického poháru má na programu ještě jeden velký šlágr. Už v sobotu v podvečer hostí Manchester City londýnskou Chelsea v duelu, který bude vlastně také odplatou za nedávný ligový souboj. V něm Mourinhův tým vyhrál v Manchesteru 1:0 a sesadil Pellegriniho mužstvo z první příčky v tabulce. Pro Citizens to byl mimochodem první nezdar po sérii dvaceti utkání bez prohry, takže pochopitelně také touží po odplatě. Zvláště, když Chelsea nyní vede Premier League.

„Dvakrát jsme porazili Citizens v lize, teď bude ovšem daleko těžší je porazit i potřetí. Vždyť hrajeme proti nejlepšímu mužstvu země a navíc na jeho stadiónu. Minule všichni tvrdili, že jsme to měli snazší o to, že domácím chyběli Fernandinho a Sergio Agüero, takže uvidíme, jak to bude tentokrát," nechal se slyšet Mourinho.

Osmifinále FA Cupu
Sobota: Sunderland - Southampton, Cardiff - Wigan, Sheffield - Charlton, Manchester City - Chelsea (18:15 Fanda)
Neděle: Everton - Swansea, Sheffield - Nottingham, Arsenal - Liverpool (17:00 Fanda)
Pondělí: Brighton - Hull

Reklama

Související témata: