Hlavní obsah

Mourinha vtipkování přešlo. Jeho Chelsea vypadla z Anglického poháru už v osmifinále

Manchester/Praha

Mourinha tentokrát přešel humor. Žádné vtipkování a už teprve ne bonmoty, které ze sebe chrlil. Dvanáct dnů starou ligovou výhru totiž nedokázala jeho Chelsea v Manchesteru zopakovat a z Anglického poháru vypadla už v osmifinále. „Prostě se ukázalo, jak těžké je tady vyhrát. A zároveň se potvrdilo, jak dobře hrál můj tým při minulé návštěvě, kdy tu zvítězil,“ připomněl pouze, že Blues mají s Manchesterem City pořád aktivní bilanci. V této sezóně se oba celky utkaly třikrát, přičemž ve dvou ligových duelech měla navrch Chelsea.

Foto: Darren Staples, Reuters

Petr Čech (vlevo) v brance Chelsea inkasuje z kopačky Stevana Jovetiče z Manchesteru City.

Článek

Aktivní bilanci má ovšem i Mourinho ve vzájemném trenérském souboji s koučem Citizens Manuelem Pellegrinim. Chilský trenér ho dokázal porazit teprve podruhé a to se utkali již podesáté. Sedmkrát ve Španělsku, teď potřetí v Anglii.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Až dosud spolu vycházeli celkem dobře, protože Pellegrini odmítal kousavé Mourinhovy výroky komentovat, natož pak na ně reagovat. Až po ligové prohře před dvanácti dny se neudržel. To když Special One po ligové výhře na Etihad stadium prohlásil, že Citizens není možno v boji o titul konkurovat vzhledem k jejich neomezeným finančním možnostem i s ohledem na to, že Chelsea respektuje pravidla finančního fair play, které prosazuje UEFA.

City bylo lepší, uznal Mourinho

Pellegrini si nenechal invektivu líbit a od té chvíle panují mezi oběma trenéry napjaté vztahy. Teď bude ještě hůř, protože Mourinho vyřazení z FA Cupu těžko skousne. A nic na tom nemění, že označil výhru 2:0 a postup Citizens za zasloužený.

„Neříkám, že můj tým selhal, říkám jen, že City hrálo lépe než my a vítězství si proto zasloužilo," poznamenal lakonicky, aniž by se nechal strhnout k nějaké slovní přestřelce. „A nic na tom nemění, že druhý gól jsme dostali z ofsajdové situace, protože bychom stejně prohráli," připomněl pouze, že hlavně ve druhé půli byli rozhodčí hodně špatní.

Ani Pellegrini se ovšem do nějakých disputací nepustil. „Způsob, jakým jsme nad Chelsea vyhráli, je důležitý pro sebevědomí a sebedůvěru mého mužstva. A stejně tak je pro nás důležité, že v FA Cupu pokračujeme, ale tím to také končí," odmítl hledat souvislosti mezi postupem a dalšími boji o titul na ligové scéně.

Jedno ale musel uznat - odložení středečního zápasu proti Sunderlandu jeho mužstvu prospělo.

„Za poslední dva měsíce jsme sehráli osmnáct utkání a pozoroval jsem už únavu, která se na něm projevuje. Logicky se to promítlo do našich zápasů s Chelsea a Norwichem. Koncem týdne už jsem ale pozorovat, že hráči už jsou zase odpočatí, čerství a byl jsem si naprosto jistý, že podáme velmi dobrý výkon. A také jsme to dokázali," glosoval Pellegrini vítězství nad Chelsea, které by mělo jeho celku pomoci i v úterý v prvním osmifinálovém duelu Ligy mistrů s Barcelonou.

Reklama

Související témata: