Hlavní obsah

Rooney se dohodl na nové lukrativní smlouvě s Manchesterem United

Aktualizováno

Anglický fotbalista Wayne Rooney se dohodl na prodloužení smlouvy s Manchesterem United. Osmadvacetiletý útočník podepsal nový kontrakt, který ho v klubu udrží příštích pět a půl roku. Podle informací BBC si Rooney týdně vydělá 300 tisíc liber (9,96 miliónu korun).

Anglický reprezentační útočník Wayne Rooney

Článek

Dosavadní smlouva Rooneymu zajišťovala příjem 250 tisíc liber týdně a vypršet měla příští rok. Před začátkem této sezony anglický reprezentant požádal o přestup, nakonec se však i přes zhoršené výsledky United v tomto ročníku dohodl s klubem na prodloužení dlouhodobé spolupráce.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Rooney do United přišel v roce 2004 z Evertonu a dohromady 208 góly přispěl mimo jiné k zisku pěti mistrovských titulů a triumfu v Lize mistrů v roce 2008. Jen 42 branek mu chybí k překonání historicky nejlepšího střelce klubu Bobbyho Charltona.

Anglického střelce od podpisu neodradil ani fakt, že Manchesteru nejspíš unikne účast v příští sezony Ligy mistrů. "Nebyla to pro mě klíčová věc. Klub jde určitým směrem, pokud se nepodaří dostat se do Ligy mistrů v této sezoně, budeme silnější v té další a povede se to. A nesmíme zapomenout, že šance je i v tomto ročníku," uvedl Rooney na svém webu.

Reklama

Související témata: