Hlavní obsah

Arsenal - Sunderland 4:1Rosický nádherným gólem pomohl ke kanonádě Arsenalu, Vydra zařídil West Bromwichi bod

Aktualizováno

Parádním gólem se podílel Tomáš Rosický na vítězství Arsenalu nad Sunderlandem 4:1. Do gólové akce na jeden dotyk se zapojili hned čtyři hráči Kanonýrů, finální narážečku poslal českému fotbalistovi Giroud. Bod zařídil West Bromwichi Matěj Vydra, který v 86. minutě vyrovnal v utkání s Fulhamem na konečných 1:1. Ve vedení zůstává Chelsea, která ve třetí minutě nastavení vstřelila jediný gól zápasu proti Evertonu. Taktéž Manchester City zvítězil 1:0, Citizens zdolali Stoke.

Foto: Darren Staples, Reuters

Tomáš Rosický z Arsenalu střílí gól do sítě Sunderlandu.

Článek

O triumfu Arsenalu rozhodl dvěma brankami francouzský útočník Olivier Giroud. Už v prvním poločase rozšířil svoji bilanci v sezóně na dvanáct gólů a je nejlepším ligovým střelcem Arsenalu. Rosický zvýšil na 3:0 tři minuty před přestávkou poté, co stál na konci kombinační akce, kterou rozehrál právě s Giroudem. Po změně stran se oba týmy již prosadily jen jednou, Rosický vystřídal v 73. minutě.

Střelec rozhodující branky byl dlouho nejistý a několikrát se změnil. Původně byla branka připsána Franku Lampardovi, který míč z přímého kopu do vápna centroval. Poté byl gól označen za vlastní zásah brankáře hostů Tima Howarda, který pohybem ruky do branky míči pomohl. Nakonec byla branka připsána Terrymu, jenž Lampardův centr patrně do branky lehce tečoval.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Chelsea oplatila stejným výsledkem soupeři porážku ze zářijového duelu, Petr Čech si připsal dvanácté čisté konto v sezóně. Trenér hostů Roberto Martínez v roli hlavního trenéra prohrál všech pět duelů, ke kterým v pozici hlavního kouče na Stamford Bridge nastoupil.

Druhý gól v anglické lize zaznamenal Vydra, který čtyři minuty před koncem zajistil ranou z pokutového území bod West Bromwichi v domácím zápase s Fulhamem. West Bromwich sice podruhé za sebou bodoval, na výhru již ale čeká sedm ligových kol.

Po třech bodových ztrátách se výhry naopak dočkali fotbalisté Manchesteru United, kteří uspěli na hřišti ligového nováčka Crystal Palace 2:0. Skóre otevřel až v 62. minutě Robin Van Persie z penalty po faulu na Patrice Evru. Nizozemský střelec v posledních pěti zápasech skóroval čtyřikrát. Šest minut nato přidal druhý gól Wayne Rooney, který se v lize trefil po téměř dvou měsících.

Anglická Premier League, 27. kolo:
Chelsea - Everton 1:0 (90.+3 Terry).
Arsenal - Sunderland 4:1 (5. a 31. Giroud, 42. Rosický, 57. Koscielny).
Cardiff - Hull 0:4 (38. a 57. Jelavič, 18. Huddlestone, 67. Livermore)
Manchester City - Stoke 1:0 (70. Touré).
West Bromwich - Fulham 1:1 (86. Vydra - 28. Dejagah).
West Ham - Southampton 3:1 (20. Jarvis, 23. Cole, 71. Nolan - 9. Yoshida).
Crystal Palace - Manchester United 0:2 (62. Van Persie z pen., 68. Rooney).

Reklama

Související témata: