Hlavní obsah

Rosický uchvátil nádherným gólem. A Wenger ho přirovnal legendárnímu Bergkampovi

Londýn

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický v sobotním ligovém duelu se Sunderlandu uchvátil nádherným gólem a chvála na něj mířila ze všech stran. Přidal se k ní i kouč "kanonýrů" Arséne Wenger. Českého záložníka přirovnal k nizozemské legendě Dennisi Bergkampovi, který se před zápasem dočkal slavnostního odhalení sochy před stadiónem.

Foto: Darren Staples, Reuters

Tomáš Rosický z Arsenalu střílí gól do sítě Sunderlandu.

Článek

"Jsem Rosickým velice potěšen. Bergkamp dnes dostal sochu a myslím, že Rosický dnes převzal jeho roli. Dal stejný gól, jaké dával Bergkamp. Myslím, že Dennis musel být potěšený pohledem na Rosického hru," řekl po výhře 4:1 Wenger.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Rosického chvíle přišla tři minuty před poločasem, kdy si několikrát narazil se spoluhráči a kombinační akcí na jeden dotyk zcela rozebrali hostující obranu. Třiatřicetiletý záložník se dočkal prvního gólu v Premier League od dubna loňského roku.

"Byl to skvělý gól. To, co chtějí fanoušci vidět. Typický gól Arsenalu. Rychlé přihrávky, v pohybu, prostě fotbal, který si užíváme," řekl Rosický v televizním rozhovoru po zápase.

Potěšilo ho, jak se Arsenal dokázal oklepat ze středeční porážky 0:2 v Lize mistrů od Bayernu Mnichov. "Bylo pro nás hrozně důležité získat tři body. Výsledek s Bayernem nás zklamal, bylo důležité odpovědět. To se nám povedlo," pochvaloval si Rosický.

Reklama

Související témata: