Hlavní obsah

Trenér Anglie uvažuje o spolupráci s psychologem kvůli penaltám

Trenér anglické fotbalové reprezentace Roy Hodgson zvažuje, že před mistrovstvím světa využije pomoc psychologa, aby pomohl hráčům zvládnout tlak při penaltovém rozstřelu. Právě penalty vyřadily Anglii od roku 1990 ze šesti velkých turnajů.

Foto: Stringer/brazil, Reuters

Anglický trenér Roy Hodgson

Článek

"Nebráním se využití psychologa. Zvažujeme možnost zapojit někoho, kdo by byl součástí týmu. To je důležité. Nemyslím si totiž, že by fungovalo, kdybychom jen přivedli někoho, kdo by hráčům dával lekce z psychologie," řekl Hodgson pro Sky Sports.

Anglie má v penaltových rozstřelech na ME a MS velmi špatnou bilanci. Od roku 1990 prohrála hned šest rozstřelů a uspěla v jediném na ME 1996 ve čtvrtfinále proti Španělsku. Hodgson proto plánuje s hráči penalty trénovat častěji, než je obvyklé.

"Můžeme hráčům dodat kuráž na penalty tím, že je budou mít natrénované a budou si jistí jejich zahráváním," řekl Hodgson s tím, že hráči by mohli penalty zahrávat na tréninku do prázdné branky. "Když se kope na vlastního brankáře, tak ten už hráče dobře zná, proto je budeme trénovat i bez brankáře," dodal.

Reklama

Související témata: