Hlavní obsah

Mourinho je s médii znovu na kordy. Novináře pokáral za zveřejnění rozhovoru o útočnících

Trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho zkritizoval novináře kvůli tomu, že zveřejnili záběry, na kterých si v neformálním rozhovoru stěžuje na útočníky svého týmu. Výroky prý bral jako soukromé a pronášel je s nadsázkou.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Trenér Chelsea José Mourinho na tiskové konferenci před úvodním osmifinálovým zápasem Ligy mistrů s týmem Galatasaray Istanbul.

Článek

Francouzská stanice Canal Plus v pondělí zveřejnila záběry, na kterých si Mourinho před interview se zástupci televize v rozhovoru se švýcarským podnikatelem postěžoval, že jeho týmu chybí gólový hráč. "Problém Chelsea je, že nemá klasického útočníka. Mám jednoho (Samuela Eto'a), kterému je 32 let. Možná 35, kdo ví?" žertoval portugalský kouč.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Na úterní tiskové konferenci v Istanbulu před středečním osmifinále Ligy mistrů s Galatasarayem Mourinho chování žurnalistů odsoudil. "Myslím si, že všichni byste se měli stydět, protože je to porušení etiky vaší práce," řekl přítomným novinářům. "Z mého pohledu to je absolutně nešťastný komentář, ale z pohledu etiky je to opravdová ostuda," řekl.

Svého vtipu nyní lituje. "Ten komentář samozřejmě nebyl v pořádku, v seriózním rozhovoru bych to neřekl, protože si v nich nedělám legraci a také stojím za svými hráči. A také proto, že Samuel Eto'o je Samuel Eto'o," cení si bývalého hráče Barcelony, kterého v létě přivedl z Machačkaly.

S kamerunským kanonýrem už úspěšně spolupracoval v Interu Milán a nemají spolu prý žádné problémy. "Je jedním z mála hráčů, se kterým jsem spolupracoval ve dvou různých klubech. Zažil jsem s ním jednu z mých nejlepších sezón," připomněl vítězství v italské lize, Italském poháru a Lize mistrů v roce 2010.

Reklama

Související témata: