Hlavní obsah

Bílek a Hadamczik v podání Rudých ďáblů. Moyes ven! nechal si vytetovat fanoušek

Už i poslední zbytky trpělivosti dochází fanouškům Manchesteru United s trenérem Davidem Moyesem. Skot si od svého příchodu na lavičku Rudých ďáblů vede od desíti k pěti. Z mistrovského celku se stal tým průměrný, což mnozí fanoušci nedobře berou. Situace připomíná nedávný hon na trenéry Michala Bílka a Aloise Hadamczika.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Frustrace ve tváři kouče Manchesteru United Davida Moyese v utkání Ligy mistrů na půdě Olympiakosu Pireus.

Článek
Fotogalerie

A není se co divit. Stejní hráči dokázali pod sirem Alexem Fergusonem vyhrát Premier League a strach naháněli všem týmům napříč celou Evropou. Jenže po odchodu legendárního trenéra, který na Old Trafford působil od roku 1986, šla úroveň týmu rapidně dolů.

Manchester United postupně vypadl z FA Cupu i Ligového poháru, v ligové tabulce ztrácí na vedoucí Chelsea hrozivých 15 bodů. Jedinou soutěží, v níž mohou Rudí ďáblové v probíhající sezóně uspět, tak zbyla Liga mistrů.

Když si ale na United v úvodním osmifinálovém utkání vyšlápl i řecký Olympiakos (2:0), dřívější hlasy vyzývající Moyese k odstoupení nabyly na intenzitě. Jeden z hrubě nespokojených fanoušků dokonce zamířil do tetovacího salónu, kde si poručil vytetovat jednoznačný vzkaz někdejšímu trenérovi Evertonu: „Moyes ven!"

Jisté je, že Manchester i Moyese čeká krizové období. V domácí soutěži odehraje zápasy s West Bromwichem a rozjetým Liverpoolem a 19. března je na programu odveta s Olympiakosem. Kdyby United skutečně vypadli již v osmifinále milionářské soutěže, do prestižního manchesterského derby, které je na programu o šest dní později, by už hráče Moyes vést nemusel

Dokončí David Moyes sezónu na lavičce Manchesteru United?
Ano
43,3 %
Ne
56,7 %
Celkem hlasovalo 3406 čtenářů.

Reklama