Hlavní obsah

Manchester City - Sunderland 3:1Manchester City otočil finále se Sunderlandem a má potřetí Ligový pohár

Aktualizováno

Fotbalisté Sunderlandu neudrželi v nedělním finále Anglického ligového poháru ve Wembley jednogólový náskok proti Manchesteru City a z dobře rozehraného zápasu nakonec odešli se sklopenou hlavou. Favorizovaní svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho získali po výhře 3:1 trofej potřetí v historii. Manchester City dlouho prohrával, ale po změně stran díky dvěma gólům v rozmezí dvou minut zápas otočil. Obránce Sunderlandu Ondřej Čelůstka si prestižní duel nezahrál, zůstal na lavičce náhradníků.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City slaví triumf v Anglickém poháru.

Článek
Fotogalerie

Osmnáctý celek ligové tabulky, který v semifinále vyřadil Manchester United, si vyšlápl na jeho městského rivala již po deseti minutách hry. Fabio Borini vyhrál souboj s kapitánem Citizens Vincentem Kompanym a přízemní střelou ke vzdálenější tyči poslal Sunderland do vedení.

Kompany ale své zaváhání napravil o dvacet minut později, kdy na brankové čáře zastavil pokus bývalého hráče Manchesteru Adama Johnsona. Za dalších osm minut belgický obránce zabránil další inkasované brance, když včasným skluzem překazil samostatný únik Boriniho.

Vyrovnání po přestávce zařídil precizní střelou do levého horního rohu Yaya Touré a za necelé dvě minuty přidal druhou branku Manchesteru Samir Nasri. Definitivní pečeť na výhru City dal v 90. minutě po Tourého přihrávce střelou k pravé tyči střídající Jesús Navas.

Manchester City dotáhl do vítězného konce třetí ze čtyř finálových účastí v této soutěži, v letošním ročníku nastřílel 22 branek a inkasoval jen dvě. To je nejméně, kolik kdy vítěz poháru obdržel.

Anglický fotbalový Ligový pohár - finále:
Manchester City - Sunderland 3:1 (0:1)
Branky: 55. Touré, 56. Nasri, 90. Navas - 10. Borini. Diváci: 84 697.

Reklama

Související témata: