Hlavní obsah

Chelsea - Tottenham 4:0Chelsea nasázela Tottenhamu čtyři góly. Rudí ďáblové uspěli ve West Bromwichi

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea porazili v sobotním utkání 29. kola anglické Premier League doma Tottenham 4:0, když se dvakrát trefil Demba Ba. Český brankář Petr Čech vychytal třináctou nulu v sezóně a kouč José Mourinho zůstává již 75 zápasů v roli kouče Blues na Stamford Bridge neporažen. Londýnský celek si díky tříbodovému zisku upevnil vedoucí příčku v tabulce.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Útočník Chelsea Demba Ba se raduje ze vstřelení gólu proti Tottenhamu Hotspur.

Článek
Fotogalerie

Branky padaly na Stamford Bridge až ve druhém poločase. Nejprve se přesnou střelou k tyči prosadil Samuel Eto'o. A právě kamerunského forvarda fauloval o čtyři minuty později v pokutovém území Younes Kaboul, následně byl vyloučen a Eden Hazard z penalty zvýšil na 2:0.

Definitivu pak dal Blues v závěru zápasu během jediné minuty Senegalec Demba Ba, který v obou případech potrestal chyby v obraně hostů. Záložník Frank Lampard oslavil výhrou svůj 400. duel v Premier League v dresu Chelsea. V počtu startů mu v celé soutěži patří páté místo.

United uspěli na hřišti WBA

Dařilo se i Manchesteru United, který zvítězil na hřišti West Bromwiche 3:0 a poprvé letos vyhrál podruhé za sebou. O góly Rudých ďáblů se postarali Phil Jones, Wayne Rooney a Danny Welbeck. Útočník WBA Matěj Vydra zůstal jen na lavičce náhradníků a do utkání nezasáhl.

United šli ve třetím venkovním zápase v řadě do vedení krátce po půlhodině hry, kdy Jones poslal hlavou do branky centr Van Persieho z přímého kopu. V 65. minutě zvýšil Rooney, pro kterého to byl šestý gól v posledních pěti vzájemných ligových zápasech. Skóre uzavřel osm minut před koncem po Rooneyho přihrávce střelou na zadní tyč Danny Welbeck.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
West Bromwich - Manchester United 0:3 (34. Jones, 65. Rooney, 83. Welbeck)
Norwich - Stoke 1:1 (56. Johnson - 73. Walters z pen.)
Cardiff - Fulham 3:1 (45.+2 a 67. Caulker, 71. Riether vlastní - 59. Holtby)
Crystal Palace - Southampton 0:1 (37. Rodriguez)
Chelsea - Tottenham 4:0 (88. a 89. Ba, 56. Eto'o, 60. Hazard z pen.)

Reklama

Související témata: