Hlavní obsah

Chelsea si zastřílela, ale Mourinho nejásal: Radši bych byl na místě Manchesteru City

Londýn

Fotbalisté Chelsea v sobotním duelu 29. kola Premier League rozstříleli Tottenham 4:0. Výhra sice Blues potěšila, ale trenér José Mourinho měl k radosti hodně daleko.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Manažer Chelsea José Mourinho.

Článek

„V lepší pozici v lize je pořád Manchester City. Má tři zápasy k dobru, a navíc nastřílel víc branek. Raději bych byl na jejich místě," přiznal po utkání pro BBC kouč Chelsea José Mourinho, který slavil malé jubileum. Odkoučoval 75. zápas Chelsea na Stamford Bridge bez prohry.

Třináctou nulu v této sezóně Premier League a celkem 204. ligovou vychytal Petr Čech. Tým podržel především v první půli, kdy zmařil šance Bentaleba a Sandra, nepokořili ho ani Adebayor, Lennon či Walker.

Po změně stran pak zlikvidoval příležitost Kalouba. „Každá výhra je cenná, ale Citizens jsou na tom pořád líp. Musíme spoléhat na jejich klopýtnutí a sami si žádné nemůžeme dovolit," konstatoval Čech.

„Boj o titul nemáme ve svých rukou, i kdybychom všechny zápasy vyhráli," přitakával kapitán John Terry. „Jediné, co můžeme dělat, je vítězit. Občas ale nehrajeme to, na co máme. Především nedokážeme využít náš útočný potenciál, jak se nám to povedlo proti Spurs," dodal.

Vítězství si hodně užíval Frank Lampard, který nastoupil ke 400. zápasu v Premier League a zařadil se na páté místo v historii soutěže.

Reklama

Související témata: