Hlavní obsah

VIDEO: Maradona v přestrojení? Boží ruka opět ožila a rozhodčí ji zase zbaštil

Middlesbrough

Naskočil si na spoluhráčův centr z levého křídla a poslal balón za záda gólmana. Za normálních okolností by se útočníkovi Nottinghamu Forest Dariusi Hendersonovi slušelo zatleskat. Jenže nyní měl být potrestán minimálně žlutou kartou, neboť v zápase druhé nejvyšší anglické fotbalové ligy překonal gólmana Middlesbrough Konstantopoulose rukou. Sudímu však tato nefér hra unikla a gól uznal.

Hendersonův gól rukou.

 
Článek

Boží ruka! Tak nazval legendární argentinský fotbalista Diego Maradona svou první ze dvou tref na světovém šampionátu 1986 ve čtvrtfinále proti Anglii. Gólmana Petera Shiltona tehdy na Aztéckém stadiónu v Mexiku přelstil rovněž rukou, čehož si hlavní rozhodčí nevšiml, a i proto Jihoameričané dokráčeli po skalpu Albionu 2:1 až k mistrovskému poháru.

Maradonův gól vešel do dějin a i dnes se tu a tam najdou hráči, kteří jeho kousek napodobují. Tak jako právě Henderson, který v 80. minutě po pouhých dvou minutách pobytu na trávníku zajistil svému Nottinghamu neregulérní trefou levou rukou bod za remízu 1:1. Marné byly protesty hráčů Middlesbrough, kteří, na rozdíl od hlavního arbitra, vše dobře viděli.

Reklama