Hlavní obsah

Nenapravitelný! Bendtner si uřízl další ostudu, v opilosti obtěžoval taxikáře

Kodaň

Zatímco se jeho spoluhráči z Arsenalu rvali na trávníku Bayernu Mnichov o postup do čtvrtfinále Ligy mistrů, on vesele popíjel v baru a později společně se svými kumpány obtěžoval taxikáře. Řeč je o Nicklasi Bendtnerovi, dánském fotbalistovi, který je v současné době mimo hru kvůli problémům s kolenem a absence v kádru Gunners využil k návštěvě rodné Kodaně. O jeho úterním extempore referoval tamní list BT.

Foto: Profimedia.cz

Dánský internacionál Nicklas Bendtner v Arsenalu v poslední době častěji vysedává na lavičce náhradníků.

Článek

„Za těch pětadvacet let už jsem vezl pěknou řádku opilců, ale tohle jsem ještě nezažil," citoval BT konsternovaného řidiče taxislužby. „Řval, že mě chce vopích.., hrozil, že kdyby nebyl tak slavný, tak by mě praštil. A nazval mě malým tlustým prasetem," postěžoval si.

Taxikář údajně několikrát „nezvladatelné" pasažéry vyzval, aby své chování umírnili a upozornil je, že zavolá policii. Poté, co odmítl jet dál a Bendtnera s přáteli vypakoval ven, rozepl si prý dánský internacionál kalhoty a začal se o auto třít. Následně do vozu začal mlátit odepnutým páskem.

Hráčova agentura Q9, jeho mluvčí ani Arsenal nechtěly událost komentovat.

Od průšvihu k průšvihu

Nejde zdaleka o první prohřešek šestadvacetiletého hráče, který přišel do londýnského klubu v sedmnácti jako velký talent. Bendtner přitahuje problémy jako hromosvod. Před dvěma lety na ME se provinil v duelu s Portugalskem (2:3), když si po své druhé brance v utkání vyhrnul spodní prádlo, na jehož lemu měl jméno irské sázkové společnosti. Dostal stop na jedno utkání a pokutu ve výši 100 tisíc eur.

Loni, kdy hostoval v Juventusu, zase přišel kvůli víkendové jízdě pod vlivem alkoholu na tři roky o řidičský průkaz. Podle listu Ekstrabladet měl v krvi 1,5 promile alkoholu, což je množství, za něž mu hrozil i trest vězení. Zároveň mu kodaňský soud nařídil zaplatit pokutu 842 000 dánských korun (zhruba 2,9 miliónu Kč).

Za prohřešek vyfasoval také disciplinární trest od fotbalového svazu. Šest měsíců nesměl hrát za národní tým a nenastoupil tak ani v jednom utkání kvalifikace o postup na MS proti Česku.

Letos spoluhráč Tomáše Rosického odehrál za Arsenal jen 14 utkání, v nichž vstřelil dva góly.

Reklama

Související témata: