Hlavní obsah

Tottenham - Arsenal 0:1Rosický fantastickým gólem zařídil Arsenalu výhru v derby, Gerrard vyplenil Old Trafford

Manchester/Londýn
Aktualizováno

Parádním gólem se Tomáš Rosický postaral o vítězství svého Arsenalu ve 30. kole Premier League na hřišti Tottenhamu. Arsenal zvítězil v londýnském derby 1:0. Ve druhém nedělním utkání uspěl Liverpool na hřišti Manchesteru United po výhře 3:0. Dvě branky vstřelil z pokutových kopů Steven Gerrard, třetí penaltu už ale neproměnil. Poslední gól zařídil Suárez. Domácí dohrávali zápas bez vyloučeného Vidiče.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fotbalisté Arsenalu se radují společně s Tomášem Rosickým (druhý zprava) z gólu, který český reprezentační kapitán vstřelil Tottenhamu.

Článek
Fotogalerie

Rosický rozveselil fanoušky Gunners už ve druhé minutě zápasu. Na polovině hřiště převzal míč, potáhl ho po pravé straně a poněkud kostrbatě si narazil s Oxlade-Chamberlainem. Poté se opřel do balónu a parádní křižnou střelou nedal Llorisovi v bráně Tottenhamu šanci. Rosický vstřelil druhý ligový gól v probíhající sezóně.

Po čtvrthodině hry mohl Arsenal vést o dva góly. Oxlade-Chamberlain se řítil sám na vyběhnuvšího Llorise, odhodlal se brankáře přehodit, ale míč podebral nešikovně a bránu minul o velký kus. Po akci se na něj zlobil Podolski, který měl před sebou odkrytou bránu. Obrovskou šanci na druhé straně spálil také bývalý útočník Gunners Adebayor, jehož hlavička po Naughtonově centru o kousek branku minula.

Obrovské chyby se na začátku druhé půle dopustil gólman hostů Szczesny, který centrovaný míč neudržel a balón sebrali hráči Tottenhamu. Adebayor ho přiťukl Chadlimu, který ale napálil míč jen do jednoho ze dvou blokujících obránců Kanonýrů.

K nebezpečné hlavičce se dostal Adebayor i ve druhé půli, ale ani tentokrát míč mezi tři tyče nevtěsnal. Pojistku mohl přidat dvanáct minut před koncem Mertesacker, jeho přízemní střelu ale zázračným zákrokem Lloris zlikvidoval.

Gerrard řádil na Old Trafford

Liverpool si k vedení pomohl dvěma proměněnými pokutovými kopy. Ve 33. minutě nejdříve zahrál Rafael ve vlastním vápně rukou a sudí nařídil první penaltu. K té se postavil Gerrard a míč poslal neomylně k pravé tyči.

Druhý měli hosté k dispozici hned po přestávce. Jones srazil Allena k zemi a rozhodčí se rozhodl znovu zapískat a ukázat na puntík ve velkém vápně. Kapitán Liverpoolu se nemýlil ani napodruhé, přestože tentokrát zamířil k levé tyči.

Hosté měli k dispozici i třetí penaltu. V 74. minutě pronikl do pokutového území Sturridge a pod nohy mu padl Vidič. Domácí stoper se sice Stuggrideho vůbec nedotkl, ten přesto padl k zemi a kopala se třetí penalta. Srb navíc viděl druhou žlutou kartu a musel opustit hřiště.

Gerrard se však tentokrát neprosadil, když nastřelil pouze tyč. Třetího gólu se přesto Liverpool dočkal. Vstřelil ho aktivní Suárez.

Arsenal i Liverpool mají po vítězství 62 bodů, na vedoucí Chelsea ztrácejí čtyři body.

Anglická fotbalová liga, 30. kolo:
Manchester United - Liverpool 0:3 (34. a 47. Gerrard z pen., 84. Suárez).
Tottenham - Arsenal 0:1 (2. Rosický).

Reklama

Související témata: