Hlavní obsah

Rosického nádherná trefa nadchla i Wengera. Půjde do sbírky nejhezčích gólů, přiznal kouč

Londýn

Rozhodl derby s věčným rivalem a navíc parádní bombou do levého horního rohu, která nadchla nejen fanoušky Arsenalu. Kapitán české fotbalové reprezentace a opora Kanonýrů Tomáš Rosický sklízí za svůj nádherný gól, kterým zařídil nedělní vítězství nad Tottenhamem 1:0, zasloužený aplaus.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Střelec Tomáš Rosický (vpravo) se raduje se spoluhráčem z Arsenalu Olivierem Giroudem z gólu proti Tottenhamu.

Článek

Chválou pochopitelně nešetřil ani kouč Arsenalu Arsene Wenger. „Tohle půjde do mojí sbírky nejkrásnějších gólů. Tomášovi jsem to hned řekl, protože on není typický střelec a všechny svým parádním kouskem překvapil," prozradil po utkání Wenger.

Rosický napálil míč bez přípravy a nedal Llorisovi v bráně Tottenhamu žádnou šanci.  „Ani neměl čas si uvědomit, co vlastně dělá a míč byl najednou v síti. Zkrátka neuvěřitelný gól," žasl Wenger.

Boj o titul až do konce

Radost měl pochopitelně i sám úspěšný střelec. „Takový gól mě pochopitelně velmi těší. Ještě důležitější ale je, že jsme vyhráli," neskrýval nadšení třiatřicetiletý fotbalista. „Pro nás je to výborný výsledek pro hráče i fanoušky znamená hrozně moc. Užíváme si hon za titulem, který budeme svádět až do posledního kola," nesl se na vlně euforie český záložník.

Arsenal se po výhře vyšvihl na třetí místo se stejným bodovým ziskem jako Liverpool a se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Chelsea, s níž se v sobotu utká v dalším londýnském derby.

„Výhra nás posunula k Chelsea zase o něco blíž, což dělá příští zápas ještě o něco atraktivnější. Ztrácíme čtyři body, ale máme o jeden odehraný zápas méně. Čeká nás pět utkání doma, uvidíme, co z toho vytěžíme," dodal Wenger k mistrovským ambicím.

Kdo vyhraje letos anglickou Premier League?
Chelsea
35,3 %
Liverpool
7,8 %
Arsenal
36,5 %
Manchester City
17,8 %
Tottenham
0,7 %
Manchester United
1,2 %
Někdo jiný
0,7 %
Celkem hlasovalo 24429 čtenářů.

Reklama