Hlavní obsah

Drogba se vrátí. Jeho spojení s Chelsea je osudové, věštil budoucnost Mourinho

Drogba je natěšený na Stamford Bridge, fotbalový chrám Chelsea zase na svého Drogbu. Není se co divit. Vždyť šestatřicetiletý legionář z Pobřeží slonoviny pokračující nyní v kariéře u Bosporu figuruje v klubových střeleckých statistikách stále jako čtvrtý nejlepší kanonýr v historii. „Nechci říkat, že byl nejvýznamnějším hráčem v historii Chelsea, protože to by nebylo fér, ale jedním z nejdůležitějších byl zcela jistě,“ složil mu poklonu před dnešní osmifinálovou odvetou Ligy mistrů i trenér José Mourinho.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Didier Drogba v obklíčení hráčů Chelsea Branislava Ivanoviče (vlevo) a Garym Cahillem.

Článek

Čeká ho hodně emotivní přijetí, což si Didier Drogba samozřejmě uvědomuje. Na jeho osm sezón v barvách Blues se prostě zapomenout nedá.

„Obdivuji ho. Jako fotbalistu i jako chlapa. Je to fantastický hráč výjimečných kvalit, takže bojovat proti němu je obrovsky těžké," postavil se to zástupu Drogbových obdivovatelů i obránce Chelsea Gary Cahill.

Není sám, protože všichni hráči Blues, kteří s Drogbou v jednom mužstvu hrávali, mluví stejně.

„V šestatřiceti nemůže mít pochopitelně stejnou výkonnost, jako míval v šestadvaceti. To nesvede nikdo. Ale je jisté, že pořád patří k nejlepším útočníkům na světě," přidal i trenér Mourinho svůj kompliment a netajil, že po remíze 1:1 v prvním zápase v Istanbulu bude hodně důležité eliminovat v odvetě právě Drogbu a Wesleyho Sneijdera, dalšího skvělého hráče, jenž pod ním v dobách společného angažmá v Interu Milán hrával.

Mourinho nešetřil komplimenty

„Pro mě je Sneijder jedním ze dvou nebo tří nejlepších desítek na světě," narážel kouč Chelsea na klíčovou roli, kterou nizozemský záložník v týmu Galatasaraye má.

Před dnešní večerní konfrontací přišla pochopitelně řeč i na Drogbovu budoucnost. „Myslím, že jeho spojení s Chelsea je osudové, takže jednoho dne se na Stamford Bridge vrátí. Nevím, zda to bude za rok, za čtyři nebo za deset, neřeknu, zda přijde jako hráč, trenér, ambasador či člen představenstva, ale vzhledem k panujícímu respektu mezi ním a majitelem klubu se tady jednou objeví," rozpovídal se Mourinho před kamerami pro ITV.

Drogbovi na konci této sezóny končí v Galatasarayi Istanbul smlouva, takže případný kontrakt s Chelsea by mohl být aktuální poměrně záhy. Zvláště, když se nyní oba kluby utkávají v Lize mistrů.

„Vím o tom, ale teď není aktuální na toto téma mluvit," odmítl Mourinho zacházet do podrobností.

Postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů Chelsea, nebo Galatasaray?
Chelsea
85 %
Galatasaray
15 %
Celkem hlasovalo 3857 čtenářů.

Reklama

Související témata: