Hlavní obsah

Giggs je blázen, kroutil Moyes hlavou. Velšan doufá v obrat v sezóně

Konečně trochu radosti dopřáli fotbalisté Manchesteru United svým fanouškům, když v odvetném osmifinále Ligy mistrů otočili proti Olympiakosu nepříznivý vývoj dvojzápasu a po výhře 3:0 postoupili do čtvrtfinále. V Divadle snů se o to postarali hlavně tři herci. Hattrickem zazářil Robin van Persie, bránu uzamkl gólman David de Gea a ve středu hřiště kraloval veterán Ryan Giggs.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru United David Moyes (vlevo) a záložník Ryan Giggs.

Článek
Fotogalerie

Slavný Velšan, který v listopadu loňského roku oslavil čtyřicítku, odehrál celých devadesát minut a Manchester v něm objevil špílmachra, jehož v posledních zápasech postrádal. Po potupné porážce 0:3 od Liverpoolu dokonce britská média spekulovala o ostré výměně názorů mezi rodákem z Cardiffu a trenérem Davidem Moyesem.

Oba sice hádku popřeli, ale ve veledůležitém utkání proti Olympiakosu se Giggs objevil v základní sestavě po dlouhé době. Vždyť v minulých deseti týdnech nasbíral na hřišti dohromady jen 81 minut.

Porazil svůj věk

Proti Olympiakosu ale prokázal, že na hřišti má co nabídnout. Vydatnou měrou pomohl i k vítězství, když dva góly vstřelil potentní Nizozemec po akcích, které začaly právě u něj. „Porazil svůj vlastní věk a odehrál skvělé utkání. Každý, kdo v Manchesteru United působil, potvrdí, jak úžasný hráč to je," pěl na Giggse slova chvály Moyes, který tak alespoň na pár dní uklidnil svou rozkývanou trenérskou židli.

„Je neskutečné, kolik zápasů v Lize mistrů absolvoval (140). Byl fantastický, rozdával chytré pasy, hrál s přehledem a ve skvělé kondici. Normálně předpokládáte, že hráči jako on budou hrát 60 minut, ale ne on. On je blázen," dodal nevěřícně Moyes.

Radost z výkonu i výsledku neskrýval ani Giggs. „Užíval jsem si fotbal a takhle bych rád pokračoval ve své kariéře. Tahle sezóna není taková, jakou jsme očekávali. Potřebujeme hrát lépe, jako dnes večer. Před třemi dny jsme prohráli s Liverpoolem, ale teď jsme nastříleli tři góly Olympiakosu a neinkasovali. Doufáme, že to otočí vývoj celé sezóny," věří Giggs, jehož Manchester se o víkendu představí v Premier League na hřišti West Hamu.

Reklama

Související témata: