Hlavní obsah

Gólman rozjeté Chelsea Čech šel po debaklu Arsenalu chlácholit krajana Rosického

Londýn

Londýnské derby přineslo šokující výsledek. Fotbalisté Chelsea rozmetali Arsenal 6:0 a jejich brankář Petr Čech vychytal 14. ligovou nulu v sezóně. Blues se tak dál drží na první příčce tabulky a gólman opouštěl Stamford Bridge v diametrálně odlišném rozpoložení než kapitán české reprezentace Tomáš Rosický na straně Kanonýrů... Po zápase si oba vyměnili dresy.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech.

Článek
Fotogalerie

Až mu bylo Tomáše Rosického líto. „Hrál dobře, byl to jeden z nejnebezpečnějších hráčů Arsenalu. Ale samozřejmě byl po takovém zápase smutný," vylíčil Petr Čech na svých webových stránkách, jak šel krajana po utkání chlácholit.

„Byl to zápas o šest bodů a my jsme ho zvládli úplně skvěle. Všichni měli velkou radost, ale zatím není co slavit. Je to jen jeden zápas a ještě není konec sezóny," upozorňuje gólman.

Nejdůležitější zákrok zápasu si připsal hned v úvodu, kdy vychytal ve stoprocentní šanci Girouda. A během následujících tří minut dala Chelsea dva góly. „Místo toho, aby šel do vedení Arsenal, tak dvakrát inkasovali, a to je srazilo. Nás to naopak posadilo na koně. Když jsme za chvíli přidali z penalty třetí gól a Arsenal šel do deseti, bylo hotovo," poukázal Čech na situaci, kdy zahrál ve vápně rukou Oxlade-Chamberlain, ale sudí nesprávně vyloučil Gibbse. Hazard se z nařízené penalty nemýlil a bylo to 3:0.

Do kabin šli v poločase domácí za stavu 4:0. „Hráli jsme dobře i ve druhé půli. Nepolevili jsme, nic jsme nepodcenili. Přidali jsme další dva góly a zvládli to na jedničku," těší Petra.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články