Hlavní obsah

Rosický nemá disciplínu! Arsenal je titulu na hony vzdálený, kritizoval legendární Scholes

Londýn

Po výprasku od Chelsea 0:6 si fotbalisté Arsenalu nespravili chuť ani v domácím duelu se Swansea. Kvůli vlastnímu gólu Flaminiho v poslední minutě jen remizovali 2:2 a vidina titulu se jim během pár dnů vzdálila. Nedávná opora Manchesteru United Paul Scholes dokonce nedává Kanonýrům vůbec žádné šance na mistrovské oslavy a navíc zkritizovala jejich opory.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Záložník Arsenalu Tomáš Rosický (uprostřed) přihrává míč mezi hráči Swansea City Michuem (na zemi) a Chico Floresem.

Článek

Scholes byl hostem studia televize Sky Sport, kde se vyjadřoval především k manchesterskému derby, ale kritikou nešetřil ani směrem k týmu Arsena Wengera.

„Kapitulovali na Chelsea a zdá se, že se znovu opakují věci z utkání proti špičkovým týmům. Z nějakého důvodu jejich hráči prostě neobstojí," rozpovídal se ve studiu Scholes.

„Hráči jako Arteta, Cazorla, Rosický a Özil na hřišti působí, jako by neměli žádnou disciplínu. Tým nemá lídry, jakými byli třeba Patrick Vieira, Tony Adams či Martin Keown. Teď, když prohrávají 0:2, tihle hráči prostě jen dál dělají pořád to samé, jdou dopředu, zahrají si pěknou narážečku a ani se neobtěžují běžet zpátky," srovnával Scholes současný kádr s hvězdami minulosti.

Každý rok to samé

Není divu, že nedává týmu z Emirates Stadium naděje na zisk titulu ani letos. „Je mi líto hlavně fanoušků Arsenalu, protože je to každý rok stejné. Rozehrají si sezónu na titul, pak jdou na Chelsea a na nic se nezmůžou. Fandové čekají titul, ale podle mě jsou od něj vzdáleni milióny mil. Potřebovali by totiž silné charaktery a lídry," pokračoval expert ve studiu.

Absencí výraznějších opor podle něj trpí i odchovanec Jack Wilshere, jenž podle ikony United zastavil svůj hráčský vývoj.

„Wilshere vtrhl na vrcholnou scénu a vypadal jako špičkový mladý hráč, od té doby ale neudělal žádný pokrok. Potřebuje vedle sebe silné charaktery, jakým býval třeba Vieira, aby mohl jít o level výš. Takhle ale nevypadá, že byl lepším hráčem, než býval v sedmnácti letech," dodal Scholes.

Kdo se stane letošním šampiónem anglické fotbalové ligy?
Chelsea
47,4 %
Manchester City
36 %
Liverpool
10,8 %
Arsenal
3,9 %
Everton
0,8 %
někdo jiný
1,1 %
Celkem hlasovalo 28782 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články