Hlavní obsah

Trojí trest pro McGregora. Vyloučení, penalta a poranění ledviny

Londýn

Allan McGregor nebude na středeční duel Premier League proti West Hamu vzpomínat v dobrém. Gólman Hullu fauloval za nerozhodného stavu 0:0 Mohameda Diameho, sudí ho vyloučil a nařídil pokutový kop proti jeho týmu. Dvaatřicetiletý skotský brankář se navíc při střetu zranil a skončil v nemocnici s poraněnou ledvinou.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Brankář Hullu Allan McGregor (vlevo dole) fauluje Mohameda Diameho z West Hamu United ve středečním utkání anglické Premier League.

Článek

K incidentu došlo ve 23. minutě, kdy se míč se štěstím odrazil k Diamemu, ten si při zpracování pomohl rukou, následně si obhodil gólmana, který do něj ve snaze chytit míč vrazil. Sám si přitom o soupeřovo koleno bolestivě narazil bok.

Sudí McGregora vyloučil, gólman by ovšem stejně nemohl v utkání pokračovat. S bolestivou grimasou opustil hřiště a byl transportován do nemocnice, kde strávil noc.

Bruce: Je na tom dost špatně

"Je na tom dost špatně. Určitě je to poraněná ledvina. Přijede se na něj podívat specialista. Věříme, že ledvina nebude natržená, ale vypadalo to velmi ošklivě," řekl po zápase trenér Hullu Steve Bruce.

Tomu se rovněž nelíbilo rozhodnutí sudího Mikea Deana gólmana za zákrok vyloučit. "Předtím tam byla očividná hra rukou od útočníka. Sudí si nebyl jistý, pak neměl ukazovat červenou kartu. Byla tam série chyb," míní Bruce.

Pro Hull to byl vůbec smolný zápas. I v deseti se mu povedlo v úvodu druhé půle srovnat, když Nikica Jelavič tečoval přímý kop, jenže následně si dal kolenem kuriózní vlastní gól obránce James Chester.

Reklama