Hlavní obsah

Tři měsíce po zlomenině odložil Kozák berle a s titanovou tyčí v noze začal s rehabilitací

Tři měsíce musel spoléhat na berle, teď už je ovšem český fotbalový legionář ve službách Aston Villy Libor Kozák konečně odložil a po zlomenině nohy začal s další fází rehabilitace. „Všechno je na dobré cestě, i když Libor bude dál prožívat dobré i špatné dny. Určitě ale udělá vše proto, aby do začátku nové sezóny byl v pořádku,“ informoval klubový kouč reprezentačního útočníka Paul Lambert.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Reprezentační útočník Libor Kozák může konečně začít s rehabilitací.

Článek

Smůla se na Kozáka pověsila při tréninku. Den po Novém roce si z nezaviněné srážky se spoluhráčem Ciaranem Clarkem si odnesl zlomeninu nohy.

"Nejdříve jsem myslel, že se srazili kopačkami, protože Libor ani nehlesl, i když měl nohu zlomenou. Ale to jsme zjistili teprve ve chvíli, kdy jsme ho spatřili," líčil osudový okamžik trenér Lambert.

„Měl jsem vlastně štěstí v neštěstí, protože se jednalo o čisté zlomeniny kolenní a lýtkové kosti. A na stejném místě," přibližoval Kozák průběh operace, při níž mu lékaři v Birminghamu zpevnili kosti titanovou tyčí. I proto nedostal sádru a nohou hýbal aspoň v kolenu a v kotníku.

Lambert: Byl psychicky úplně na dně

Pro Aston Villu, stejně jako pro Kozáka, to byla velká rána. Po přestupu z Lazia Řím totiž začal v Premier League výtečně. Nastoupil ke čtrnácti utkáním a dokázal dát čtyři góly.

„Byl psychicky úplně na dně nejen ve chvíli, kdy ke zranění došlo, ale i pak po dobu několika týdnů," prozradil Lambert.

Po třech měsících odložil Kozák konečně berle a pokračuje s rehabilitací. „Všechno je na dobré cestě. Zotavuje se, odložil berle a cítí se mnohem lépe. Pochopitelně že rehabilitace nebude u tohoto vysokého, urostlého chlapce jednoduchá, samozřejmě že Libor bude prožívat dobré i špatné dny, protože jeho psychika bude dál pracovat. Ale věřím, že rehabilitace zvládne a na začátku nové sezóny se vrátí," doufá kormidelník Aston Villy, že střelce koupeného z Itálie za sedm miliónů liber bude mít zase ve svém kádru.

Reklama

Související témata: