Hlavní obsah

VIDEO: Čech v roli basketbalisty. Koš trefil z půlky hřiště, spoluhráče z Chelsea ale neporazil

Londýn

Ovládání fotbalového míče zvládají excelentně, ale jak si umí hvězdy londýnské Chelsea poradit s basketbalovým míčem? Pětice fotbalistů aktuálně nejlepšího celku Anglie Petr Čech, David Luiz, Eden Hazard, Andre Schürrle a Demba Ba to předvedla v rámci iniciativy NBA Half Court.

Petr Čech v roli basketbalisty.

 
Článek

„Jsem Petr Čech, brankářská jednička. A fandím klubu, který se jmenuje Los Angeles Lakers," uvedl se český gólman, jenž vzhledem k tomu, že ze všech pěti zúčastněných jako jediný při fotbale bere míč do rukou, patřil k favoritům soutěže.

Čech nakonec sice vyhrál, ale o prvenství se musel dělit s Schürrlem a Ba. Všichni tři se z pěti pokusů ze vzdálenosti odpovídající polovině basketbalového hřiště trefili jednou.

Luiz s Hazardem si nepřipsali ani jednu úspěšnou trefu. Přitom brazilský obránce má basketbal velmi rád.

„Všichni ví, že jsem velkým basketbalovým fanouškem. Někdy si i zahrajeme se spoluhráči před začátkem tréninku. Při střelbě z takové dálky je ale jasně poznat, jaké kvality musíte mít, abyste mohli být špičkovým hráčem NBA. Všichni budeme muset makat, abychom v příští sezóně mohli uspět na draftu," žertoval David Luiz.

Reklama