Hlavní obsah

Fanoušci United to zkusí s nálety. Moyese chtějí dostat pryč stůj co stůj

Tenhle trenér musí pryč stůj co stůj! Rozlícení fanoušci Manchesteru United se rozhodli vyslat rázný vzkaz kouči Davidu Moyesovi. A jsou odhodláni do toho i patřičně investovat. V bleskové sbírce vybrali 840 liber (asi 28 tisíc korun), za něž si pronajali letadlo, které bude s výzvou k jeho odchodu na reklamním poutači létat nad stadiónem před sobotním zápasem Premier League s Aston Villou.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Na Old Trafford visí od začátku sezóny tento transparent s napisem Vyvolený. Fanoušci hodlají letadlo vyzbrojit jiným nápisem: Ten nepravý; Moyes ven.

Článek

Peníze na akci, při níž letadlo zakrouží nad Old Trafford v době výkopu s transparentem "Ten nepravý; Moyes ven", získali fanoušci podle BBC téměř hned po vyhlášení sbírky. Tak zásadní je pro ně řešení problému se jménem Moyes...

Slogan odkazuje na jiný transparent, který na stadiónu od začátku sezóny odkazuje nápisem "Vyvolený" na fakt, že Moyese si jako svého nástupce vybral sám bývalý kouč Alex Ferguson.

Manchesteru se ovšem v první sezóně po odchodu legendárního sira Alexe nedaří. Úřadující šampióni jsou v tabulce Premier League až na sedmém místě a budou muset nejspíš zapomenout na start v příští sezóně evropských soutěží. A fanoušci chtějí náletem naznačit, že se Ferguson proklatě mýlil.

Moyes je i přes akci příznivců přesvědčen, že většina fanoušků United je na jeho straně. "Slyšel jsem o ní, jejich zdůvodnění také. Lidé samozřejmě mohou protestovat, mají na to právo. Kamkoliv ale jdu, dostává se mi podpory od fanoušků, ať už na stadionu, nebo mimo něj," řekl skotský kouč na dnešní tiskové konferenci.

Většina fanoušků prý chápe, že po úspěšné éře kouče Fergusona se tým přebudovává. A Moyes věří, že ho podporují i hráči. "Samozřejmě, nemám důvod si myslet něco jiného. Jsou skvělí, dobře trénují a spolupráce funguje. Co já vím, tak máme skvělé vztahy," uvedl.

Povede se fanouškům Manchesteru United vypudit Moyese do konce sezóny?
Ano
31,4 %
Ne
68,6 %
Celkem hlasovalo 4155 čtenářů.

Reklama

Související témata: