Hlavní obsah

Sagna prý nechce v Arsenalu zůstat a má dohodu s Citizens. Nezákonné, bouří se Wenger

Napětí panující před zápasem čtvrtého Arsenalu s třetím Manchesterem City vygradovaly dohady kolem další budoucnosti francouzského obránce ve službách kanonýrů Bacary Sagny. Jedenatřicetiletému reprezentantovi totiž vyprší na konci sezóny na Emirates Stadium smlouva a novou ještě nepodepsal. Ba co víc - právě teď se začalo vehementně spekulovat, že už je dohodnutý na dalším angažmá právě se sobotním soupeřem kanonýrů a že už s ním podepsal předběžnou smlouvu.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Pravý obránce Arsenalu Sagna vítězí v hlavičkovém souboji proti Routledgeovi ze Swansea (v popředí).

Článek

„Něco takového by bylo naprosto nelegální a nezákonné," hřímal nazlobený kouč Arsenalu Arséne Wenger, jemuž se ani trochu nezamlouvá představa, že by zkušený obránce odešel ke konkurenci. „Sagna může jednat se zahraničními kluby, ale nemůže podepsat předběžnou smlouvu s žádným anglickým klubem," vytasil se se svým argumentem.

„Dostal nabídku od nás a jsem si jistý, že zůstane," živí se nadějí, že třiatřicetinásobný francouzský reprezentant v kádru Arsenalu zůstane, i když se o něho zajímá nejen Manchester City, ale třeba i Inter Milán nebo Galatasaray Istanbul.

Je ovšem otázkou, zda Sagna nabídkám odolá. Už proto, že Wenger mu nabízí jen dvouletou smlouvu a stávající plat 60 tisíc liber týdně. Inter Milán přispěchal s dvouletou smlouvou s následnou roční opcí a platem o třicet tisíc liber vyšším, Citizens se vytasili se smlouvou tříletou.

Pellegrini zbytečně neprovokoval

V Arsenalu je ostatně pravidlem, že s fotbalisty staršími třiceti let prodlužuje klub smlouvu jen o dva roky. „Budeme akceptovat jeho rozhodnutí, ať bude nakonec jakékoli," tvrdí Wenger, i když se pochopitelně ani trochu nezamlouvá představa, že by Sagna odešel právě co Manchesteru City a navíc po vypršení smlouvy jako volný hráč.

Kouč Manchesteru City odmítl dohady kolem angažování Sagny, který působí v Arsenalu už od roku 2007, jakkoli komentovat.

„Slyšel a četl jsem mnoho jmen, které byly označeny za naše potencionální letní posily," diplomaticky se vyhnul Manuel Pellegrini přímé odpovědi. Možná i proto, že nechtěl napětí panující před vzájemným zápasem s Arsenalem ještě víc gradovat.

Reklama